Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Даниел Скулиев: Ще опитаме да пресечем порочната практика на нагласените търгове в Царево

Даниел Скулиев: Ще опитаме да пресечем порочната практика на нагласените търгове в Царево

„Аз бях в това управление 8 години и видях много неща, но толкова безскрупулни като през мандат 2019-2023 год. управляващите НЕ са били. Установих, че това обкръжение не е за мен и прецених, че е по-добре да съм с чиста съвест, като прекъсна тези отношения. Винаги съм бил прям спрямо всички и съм изразявал публично позицията си, включително и съм критикувал колегите си за вредните неща извършени от тях в ущърб на общината", коментира Скулиев.

Даниел Скулиев е един от най-яростните противници на местната власт в Царево, неуморен в усилията си да показва недъзите на сегашното управление на морската община. Не отрича, че влиза този път като политически опонент в надпреварата за местния парламент и продължава да твърди,че това управление е вредно и пагубно за жителите на общината.

„Аз бях в това управление 8 години и видях много неща, но толкова безскрупулни като през мандат 2019-2023 год. управляващите НЕ са били. Установих, че това обкръжение не е за мен и прецених, че е по-добре да съм с чиста съвест, като прекъсна тези отношения. Винаги съм бил прям спрямо всички и съм изразявал публично позицията си, включително и съм критикувал колегите си за вредните неща извършени от тях в ущърб на общината. Както тогава, така и сега, всичко беше едно и също-един човек дава задачите, кметът ги „облича” в заповеди или докладни записки към Общински съвет-Царево и затова заседанията минаваха без никакви дебати. Всичко гласува под строй, като в казарма. Там различно мнение НЕ се допуска. Това е стереотипа на ГЕРБ, но мисля, че това време вече е отминало. Затова нека дойдат нови хора, с различни мнения и позиции, които да дебатират и търсят най-правилния път за решаването на всеки един проблем поставен пред общината". Това заяви Даниел Скулиев кандидат за общински съветник от ПП ”Продължаваме промяната”.

„Причините, поради които аз влизам в листата на ПП”Продължаваме промяната” са много и комплексни. Макар и встрани от местния политически живот през последните четири години, следях внимателно действията на управляващите и начина им на работа, като констатирах колко НАГЛИ и БЕЗСКРУПУЛНИ са станали по отношение на разпореждането и по-точно разпродаването на общински имоти и провежданите за тях търгове. И тук излиза основният проблем с прозрачността - никой не може да си закупи имот по законовия начин, защото реално обявленията излизат на сайта на общината, след като сроковете за кандидатстване вече са минали. Считам, че не е нормално община Царево да продава овощни градини в землището на с. Велика, за цена в размер на 0,67 лева за 1 кв.м. общинска земя, при това става въпрос за близо 480 дка. Това го няма никъде из цялата ни държава. Да припомня, че между Коледата на 2022 год. и Нова година, при НЕРАБОТЕЩ сайт на община Царево, се проведе търг за общински имот от приблизително 4 дка в района на отредената и недействаща автогара на гр. Царево /срещу входа на магазин Лидл/, който се продаде по следната СХЕМА: Купи се от новорегистрирано дружество за около 343 000 лева, като месец по-късно дружеството се продаде с този актив за 15 000 лева и седмица по-късно новият собственик на това дружество реши и продаде имота също на новорегистрирано дружество, собственост на Ангел Цигуларов. Последният го придоби от лице, за което общинският съветник твърдеше по-късно от трибуната на Общински съвет-Царево, с ръка положена на сърцето, че е „някакъв си комисионер”, но се оказа, че е бивш колега от 7-мо РПУ-София на Станчо Стоянов /МОВ/, който е управител и собственик на  най-достойното дружество осъществяващо почти всички общински строителни обекти в района ни. Тяхното познанство и приятелство датира от повече от седем години, като бившият собственик на този имот, който игра ролята на „комисионер” се оказа, че си има проблеми и с правосъдието.        Установих, че описаните по-горе случаи не са инцидентни, а представляват системна практика в община Царево, като за всички тях съм подал нужната информация до компетентни органи и вървят съответните производства. Няма как да си затворя очите за такива НАГЛИ КРАЖБИ и влизам в предизборната надпревара с посланието към съгражданите си, че всички НИЕ следва да се опитаме да пресечем тази порочна практика на нагласени търгове за свои хора", коментира още Скулиев.      

По думите му е време "да заявим и защитаваме обществените интереси, защото е важно какво ще оставим за идните поколения след нас, а не да разпродадем всичкото общинско имущество на безценица, за да подсигурим заплатите на администрацията. Има и други способи за привличане на средства и тяхното влагане в общината, а не декапитализирането на общинските имоти в правилните ръце. Време е, да надделеем страха, който е взел превес в нашият град и община. Време е, всеки да може свободно да изразява мнението си и да спре да се страхува от репресии за това, че споделя мнение различно от това на управляващите. Време е управляващите да работят за гражданите, а не гражданите да работят за интересите на управляващите. Надеждата на сегашните управляващи е чрез "приемствеността” да може да се заметат следите на извършените до сега закононарушения, защото всички знаем кой е истинският кмет, а другият, уж избраният, който получава заплата, е просто технически изпълнител", допълва Скулиев.    

На въпрос кое е това, което обединява хората в тяхната листа, опитният местен политик, заявява:„Ние никога не сме се притеснявали и сме били открити, винаги сме казвали истината, колкото и да е болезнена тя. Не ни е страх! В нашата листа са изцяло морални хора, които няма да успеят да бъдат пречупени и да играят ролята на „златни пръсти” в полза на ГЕРБ.” 

Как ще накарат хората да повярват отново на претендентите да ги управляват, Скулиев е категоричен: „Мисля, че е крайно време всеки един да се осъзнае, че грубата сила, натискът са способи, които бяха актуални в едни други времена и на преден план да излезе моралът. А оттам нека отидат и гласуват без страх и по съвест за бъдещето ни и това на нашите деца.”

На въпрос с какво кандидатурата му ще допринесе в следващия Общински съвет, Скулиев коментира следното: "В качеството си на юрист, ще следя за стриктното спазване на буквата на закона, да бъде пресечен всеки опит за извършване на закононарушения. След природното бедствие, което ни сполетя, предстои реализирането на множество проекти по възстановяване на техническата инфраструктура в общината и необходимостта изразходваните за тях средства да бъдат реални и прозрачни, а направените ремонти качествени и от фирми, които носят гаранционна отговорност за свършеното, а не от приближена до властта фирма, както до сега. Ще следя стриктно изпълнението на всички сключени договори с общината, в това число и този със сметопочистващата фирма, защото всички виждаме, че проблема в тази сфера е голям и определено няма желание да бъде решен от сегашното ръководство на общината. Разбира се ще вложа своя опит, контакти и знания за подобряване живота на живущите и гостите на община Царево, защото всички ние заслужаваме да живеем в по-добра среда и да надграждаме постигнатото".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега