Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дават двойно за храна на полицаите

Дават двойно за храна на полицаите

От началото на новата година ще бъде увеличен порциона за храна на полицаите с 60 лева, т.е. ще достигне общо 120 лв.

От началото на новата година ще бъде увеличен порциона за храна на полицаите с 60 лева, т.е. ще достигне общо 120 лв. Това съобщи министър Цветан Цветанав на импровизиран брифинг в края на тържествената церемония по откриване новата сграда на Пето Районно управление «Полиция» - Бургас.

Увеличението вече е договорено с всички пет синдиката, представляващи служителите на МВР. От първи октомври полицаите, работещи на 12 и 24 часови смени ще получават допълнително възнаграждение по 40 лева, което е по Наредба №11 от 2006 година. Досега не е съществувала възможност за финансово обезпечаване изпълнението на тази наредба, но вече са предвидени средства от догодина на база направени в министреството реформи.

Според вицепремиерът "средствата, които ще се насочат за увеличенията към заплатите на служителите на МВР, идват от реформите, направени през последните години в МВР. За това време от системата са излезли над 7 300 служители, а са назначени 3 600. Щатната численост в МВР през последните 15 - 20 години е била между 62 000 до 66 000 служители, а в момента те са 55 0000. Това, което сме направили с тази оптимизация и преструктуриране на звената в системата, е да могат да се натоварят определени звена повече, за да може да осигурим повече полицейско присъствие. В момента се провеждат конкурси за около 1 500 полицейски служители, които ще бъдат насочени предимно в малките населени места", уточни министър Цветанов.

По отношение въпросите относно разследването на терористичния акт на летище Бургас, вътрешния министър беше повече от лаконичен. "Към момента не могат да бъдат оповестявани публично данни, събрани от разследването, и не защото нещо трябва да се крие от журналистите, а защото от тази информация се интересуват и други хора, които също наблюдават хода на разследването", коментира Цветанов.

Във връзка с пряката работа по разследването министър Цветанов заяви, че винаги постъпва нова информация, която веднага се обработва, но не мога да каже нищо повече и това е съвсем разбираемо. По думите му за периода от момента на атентата досега е свършена голяма по обем работа в перфектно сътрудничество с евроатлантическите ни партньори, но когато се говори за терористичен акт, подготвен извън България и извършен от граждани, неживеещи в България, огромната по обем работа, която се върши може да е резултат основно на добрата обмяна на оперативна информация.

Вицепремиерът отказа да уточни има ли и трети заподозрян по случая с атентата на Бургаското летище. Цветанов заяви, че не съществуват затруднения в работата по разследване на атентата, но когато става въпрос за такъв акт се изисква повече време.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега