Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дават направление за безплатен PCR тест при поне два симптома

Дават направление за безплатен PCR тест при поне два симптома

Всеки общопрактикуващ лекар в страната с договор с НЗОК може да дава направление за безплатен PCR. Промените бяха обнародвани в Държавен вестник и влизат в сила със задна дата – 1 ноември.

Всеки общопрактикуващ лекар в страната с договор с НЗОК може да дава направление за безплатен PCR. Промените бяха обнародвани в Държавен вестник и влизат в сила със задна дата – 1 ноември, предава "Труд". 

Лекарите ще издават направления при наличието на два от следните симптоми - новопоявила се температура, кашлица, предимно суха, отпадналост, загуба на вкус или обоняние, затруднено дишане или недостиг на въздух, миалгия, главоболие, диария, гадене и повръщане, болки в гърлото, кислородно насищане по-малко от 92% или по-малко от 88% (ако пациентът е с ХОББ) при проведена пулсоксиметрия, ако има такава възможност.

Няма да се издават направления за безплатен PCR на пациенти в болници или насочени за хоспитализиране заради влошено или тежко общо състояние. Няма да се издават и за контролни, скринингови изследвания или на контактни безсимптомни лица. Направление няма да се издава и на хора, които вече са направили бърз антигенен тест и заболяването е установено.Личните лекари ще могат да издават направлението на хартия или електронно, а лимити за броя няма да има.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега