Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дават статут "трамвай" на колоездачите?

Дават статут "трамвай" на колоездачите?

Те ще имат предимство навсякъде по пътищата.

Колоездачите ще имат статут на трамвай, т.е. ще имат предимство навсякъде по пътищата. Останалите участници в движението, дори и пешеходците, ще трябва да ги пропускат по велоалеите, на кръстовищата и дори на тротоарите, ако няма обозначена зона за каране на колело.

Това предвиждат промени, обсъждани от министерствата на транспорта, вътрешните работи и на регионалното развитие, пише в-к "Монитор". Очаква се предложенията на работната група за промени в ЗДвП да бъдат внесени за обсъждане до няколко дни. От КАТ обаче не са съгласни с някои от идеите.

"Колоездачите са крайно недисциплинирани. Те не спазват никакви закони. Само една малка част от тях го правят. Даването на повече права, ще ги направи още по-невнимателни", смятат представители от Пътна полиция, които са категорични, че ще се противопоставят на готвените промени, стигне ли са на обсъждане в парламентарна комисия.

Други промени предвиждат увеличаване на глобата за преминаване на червен светофар и неспиране на знак стоп. Новите текстове предвиждат водачът да бъде наказан с парична санкция между 1 000 и 2 000 лева и отнемане на книжката за период от две години.

Други идеи на членовете на работната група са "премахването на левия завой". Смята се, че много произшествия стават именно, когато водачите са без предимство, но решават да завият. За да се премахне тази опция обаче, е необходимо не само закона да се промени, но и цялата инфраструктура, което според скептиците, участващи в обсъжданията, няма как да се случи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега