Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Децата ни откриват алкохола още преди да навършат 16

Децата ни откриват алкохола още преди да навършат 16

Последното проучване на РЗИ Бургас по въпросите за злоупотребата с алкохол от непълнолетни и малолетни лица показва, че в днешно време една четвърт от учениците започват да употребяват алкохол преди навършването на 16-годишна възраст. Според същата анонимна анкета, най-често младежите започвали с бира, по-рядко с вино или твърд алкохол.

Последното проучванена РЗИ Бургас по въпросите за злоупотребата с алкохол от непълнолетни и малолетни лицапоказва, че в днешно време една четвърт от учениците започват да употребяваталкохол преди навършването на 16-годишна възраст. Според същата анонимнаанкета, най-често младежите започвали с бира, по-рядко с вино или твърдалкохол.

Цели 65% отанкетираните младежи смятат, че връстниците им имат проблеми, свързани супотребата на алкохол, което е с 23% повече от проучването, извършено през 2009година. 21% са младежите в гимназиална възраст, които са се напивали повече от5 път, една трета пък си признават, че им се е случвало поне веднъж.

Що се отнася доместата, където младите българи консумират алкохол, анкетираните признават, четова става най-често в дискотеки или у дома на „домашно парти“. Почти еднатрета от всички попълнили въпросниците имат досег с алкохол 2-3 пъти седмично.

Данните са особенообезпокояващи предвид тежките последици от редовната злоупотреба с алкохол,както и факта, че повечето млади хора не могат да си позволят качественипродукти и често консумират „ментета“ със съмнителен произход и съдържание.

В проучването савзети мненията на 335 ученика (144 момчета и 191 момичета) от 9, 10, 11 и 12клас на учебни заведения на територията на гр. Бургас и община Несебър. Целта на изследването еидентифициране на рисковите фактори и поведения, което да даде насоки къмоформянето на достатъчно адекватна и ясна картина за употребата на алкохол средмладите хора. Проучването се е осъществено по метода на пряката анонимна груповаанкета.

Достатъчно широкоторазпространение и по- редовната употреба на алкохол във възрастовата група15-18 годишните е сериозен показател за твърде голямата обществена и семейнатърпимост към явлението „употреба на алкохол в тийнейджърска възраст”. Именнопоследното би следвало да стане един от възможните акценти на превантивнатаработа, като се търсят средства и послания, които да убеждават младите хора, чеалкохолът нито решава проблемите, нито помага на решаването им.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега