Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Децата от бургаския квартал „Горно Езерово“ вече имат нова и просторна детска градина

Децата от бургаския квартал „Горно Езерово“ вече имат нова и просторна детска градина

Новата градина има капацитет за 2 градински групи или над 50 деца, което е повече от броя на децата в квартала.

Децата от бургаския квартал „Горно Езерово“ вече имат чисто нова и просторна детска градина. Модерната сграда, която отвори официално врати вчера, се намира на улица „Явор“ и е филиал на ДГ „Синчец“. Новата градина има капацитет за 2 градински групи или над 50 деца, което е повече от броя на децата в квартала.

На събитието присъстваха заместник-кметът образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики на Бургас Йорданка Ананиева, председателят на Общински съвет Бургас проф Севдалина Турманова, директорът на ДГ „Синчец“ Стефка Желязкова, много родители и деца от квартала.

„Горно Езерово“ бе от последните бургаски квартали с неосъвременена детска образователна инфраструктура. Досега част от децата от квартала се отглеждаха в стара едноетажна постройка, служила за нуждите на земеделската кооперация в квартала, която още преди десетилетия бе пригодена да изпълнява функциите на детска градина. Капацитетът е крайно недостатъчен да обхване всички малчугани и затова в нея имаше една градинска група от 21 деца, а останалите се транспортираха до съседните детски заведения в ж.к. „Меден рудник“.

По време на откриването заместник-кметът по образование Йорданка Ананиева връчи икона и благодарствен адрес от името на кмета Димитър Николов на земеделския производител Янчо Проданов за предоставената сграда на земеделската кооперация, в която досега се помещаваше детската градина.

Новата детска градина е на два етажа с физкултурен салон, асансьор, собствена кухня. Всеки етаж разполага с дневни, спални помещения и съблекални за всяка градинска група, физкултурен салон, медицински кабинет и кабинети по интереси - музика, изобразително изкуство и езиково обучение. Детското заведение има и осигурен достъп за хора в неравностойно положение.


Снимка: Община Бургас

На двора са изградени две детски площадки, които разполагат с комплексно детско оборудване, включващо пързалки, катерушки и футболно игрище за деца. Под тях е положена ударопоглъщаща настилка за безопасност на играещите деца.


Снимка: Община Бургас



ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега