Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Декларацията с баркод смята сама дължимия данък

Декларацията с баркод смята сама дължимия данък

Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите на администрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данък се изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видове доход.

Декларацията за облагане на доходите с баркодизчислява автоматично дължимия данък, след попълване на информация заполучените доходи, внесените осигурителни вноски, ползваните облекчения, напомнят от Националната агенция по приходите. Електронният формуляр трябва дасе изтегли на компютър от интернет страницата на НАПи да сепопълни „офлайн“.

Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите наадминистрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данъксе изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видоведоход.

От НАП напомнят също, че изпращанетона декларация с баркод предполага и по-бързо възстановяване на надвнесен данък.Това е така, защото не се налага допълнителното обработване и попълване наданните от тези декларациите ръчно, тъй като информацията директно се прехвърляот формуляра след сканирането на баркода.

Подаването на декларацията с баркодстава с изпращане по пощата или на място в някои пощенски станции, къдетодиректно ще бъде издаден входящ номер. Декларацията може да се подаде и лично вофис на НАП.

От НАП уточняват също, чедекларацията за облагане на доходите може да се подаде директно по интернет сперсонален идентификационен код (ПИК). Това дава възможност за ползване наотстъпка от 5% от данъка за довнасяне.

От тази година всеки, който подадедекларацията си за облагане на доходите до 31 март 2015 г. по електронен път, може да ползва отстъпка от 5% отданъка за довнасяне, ако към този момент няма подлежащи на принудителноизпълнение публични задължения и внесе в срок до 30 април дължимия подекларацията данък. Получаването на ПИК е безплатно от офиса на НАП по постоянен адрес на физическото лице.

Срокът за подаване на годишнитеданъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същиясрок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци сеплащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета сепопълват само кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи зацентралния бюджет“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега