Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Демерджиев: Благодарим на Турция за помощта, която ни оказва в борбата с мигрантския натиск

Демерджиев: Благодарим на Турция за помощта, която ни оказва в борбата с мигрантския натиск

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу добави, че по време на разговорите с Демерджиев двамата са обсъдили добрите двустранни отношения.

Благодарим на Турция за сериозната помощ, която ни оказва в борбата с мигрантския натиск. Това заяви пред български журналисти служебният вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който снощи се срещна с турския министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Срещата се състоя в президентския комплекс Бештепе в Анкара. 

Разговорите със Сойлу са много лесни и много бързо се разбираме, защото през времето до тук решихме повечето проблеми, които стояха на дневен ред между двете държави, каза Демерджиев, като изрази благодарност на Турция за сериозната помощ, която оказва на България в борбата с мигрантския натиск.

Ние на свой ред правим всичко възможно, за да подпомогнем преминаването на товарния трафик през нашите гранични пунктове, добави министър Демерджиев.

Той изтъкна, че българската държава е направила и продължава да прави всичко възможно, за да подпомогне Турция при бедствието, което я сполетя на 6 февруари.

Министър Демерджиев пристигна вчера в турската столица със самолет „Спартан“ на българските ВВС, с който бе транспортирана поредната хуманитарна помощ за пострадалите от унищожителните земетресения на 6 февруари в Югоизточна Турция.

За пореден път изразихме нашата съпричастност с болката на турския народ и нашата готовност да помагаме не само днес, а и тогава, когато всички забравят, че в Турция е имало такова бедствие, каза министърът на вътрешните работи.

Сюлейман Сойлу изрази огромната си благодарност на българския народ и на българското правителство за помощта, оказана след трагедията на 6 февруари.

Не ни оставихте  сами нито за минута по време на това бедствие, приехте участие в спасителните дейности и оказахте всякаква помощ, изтъкна Сойлу.

Той добави, че по време на разговорите с Демерджиев двамата са обсъдили добрите двустранни отношения.

Обсъдихме общите въпроси, които интересуват страните – проблемите, свързани с миграцията, борбата срещу тероризма, въпросите, свързани с граничните пунктове и преминаването през границата. Най-важният въпрос, който обсъдихме днес, бе помощта, която получихме от скъпите ни приятели, каквито са българският народ и българското приятелство, изтъкна министърът на вътрешните работи на Турция.

Срещата между Демерджиев и Сойлу се състоя след церемония в президентския дворец в Анкара, на която държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган награди представители на чуждестранните екипи, участвали в спасителните операции след унищожителните земетресения.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега