Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денков: Един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ

Денков: Един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ

Министър-председателят Николай Денков направи специално обръщение по повод втората годишнина от началото на войната в Украйна.

"На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят. Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена." Това заяви премиерът Николай Денков по повод втората годишнина от началото на войната в Украйна.

"С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъл, няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България.", добави още Денков.

"Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден. Днес ги защитаваме като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.", заяви министър-председателят.

"България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.", каза още той.

"Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ. България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!, завърши обръщението си Николай Денков.

Обръщение на министър-председателя акад. Николай Денков

Обръщение на министър-председателя акад. Николай Денков:На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят. Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена. С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъл, няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България. Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден. Днес ги защитаваме като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ. А България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!

Публикувахте от Министерски съвет на Република България в Петък, 23 февруари 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега