Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Денков: Ротацията ще стане най-лесно, ако стана външен министър /Видео/

Денков: Ротацията ще стане най-лесно, ако стана външен министър /Видео/

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако ГЕРБ не получи МВнР, то "сглобката" ще падне и ще отидем на избори 2 в 1 (предсрочни парламентарни плюс евро избори).

Ротацията може да се направи най-лесно, ако стана външен министър - с Мария Габриел да сменим местата си. Това заяви заяви премиерът Николай Денков.По думите му споровете около това кой да поеме контрола над външното министерство, няма да съборят правителството. 

"Не е имало искри между нас с г-жа Габриел, ще продължим да обсъждаме варианти. Смятам, че тонът от последните дни, в който беше ясно казано, че това не може да бъде ябълка на раздора, която да счупи правителството - това е правилният тон. Още не сме се разбрали, но обсъждаме варианти", посочи Денков, отговаряйки на въпроси на живо във Facebook. 

Припомняме, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ако ГЕРБ не получи МВнР, то "сглобката" ще падне и ще отидем на избори 2 в 1 (предсрочни парламентарни + евро избори). 

На въпрос готова ли е оценката на работата на министрите, премиерът отвърна, че е разговарял с Мария Габриел, след като тя е поискала да направи срещи поотделно с всеки от министрите и да обсъдят приоритетите. "Сега сме в този процес. Очаквам другата седмица да влезем по-надълбоко в дискусията къде очакваме смени. Моето мнение е за минимални промени в министерствата, но нейното мнение е много важно, защото ще е премиер", каза Денков. 

"Винаги съм защитавал принципа, че министрите не са на една или на друга партия. Министрите са хора, избрани, след като са получили одобрението на двете страни. Не говорим за партийни министри. Министрите трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия. Ако не се справят, трябва да си отидат по професионални причини. Но не трябва да се делят на фракции и да стане разцепление в Министерски съвет", смята премиерът. 

На въпрос мисли ли да отстрани областния управител на Бургас Пламен Янев заради поисканата му оставка и сваленото на доверие от него от страна на местната власт, Денков коментира така:"Областните управители също ще бъдат прегледани, заедно с ротацията на министрите. Възможно е да има смени, но за да бъде направена такава, трябва да има основание, а не просто защото се искат оставки. Трябва да има общо съгласие, че човекът може да си свърши работата, не се назначават хора само защото са предложени от някого", отбеляза академикът.

Министър-председателят акад. Николай Денков отговаря на въпроси на граждани и медии

Може да задавате Вашите въпроси към премиера акад. Николай Денков в коментарите под видеото на страницата на Министерския съвет

Публикувахте от Министерски съвет на Република България в Сряда, 14 февруари 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега