Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите отново не успяха да изберат председател на 48-ото Народно събрание

Депутатите отново не успяха да изберат председател на 48-ото Народно събрание

След неуспешната процедура Рашидов даде един час почивка.

И при новата процедура днес депутатите не успяха да изберат председател на 48-ото Народно събрание.

До балотаж стигнаха Йордан Цонев от ДПС и Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, но никой от двамата не получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. В процедурата по избор номинираните за председател бяха четирима, след като "Продължаваме Промяната" оттеглиха кандидатурата на Никола Минчев. В състезанието останаха кандидатите на ДПС - Йордан Цонев, ГЕРБ-СДС - Росен Желязков, на "БСП за България" - Кристиан Вигенин и на "Възраждане" - Петър Петров. 

Вежди Рашидов, който ръководи заседанието, коментира, че резултатът е очакван и този "спектакъл" е от вчера насам. Преди гласуването номинацията на Росен Желязков Рашидов посочи, че депутатите имат последна възможност да изберат председател, тъй като той малко се е поуморил.

След неуспешната процедура Рашидов даде един час почивка. 

"За" номинацията на Йордан Цонев от ДПС за бяха 99 народни представители, 96 гласуваха "против", и "въздържали се" - 43-ма; за номинацията на Кристиан Вигенин от "БСП за България" със "за" гласуваха 30 народни представители, "против" бяха 46 и "въздържали се" - 162-ма; за номинацията на Петър Петров от "Възраждане" със "за" гласуваха 27 депутати, "против" бяха 97 и "въздържали се" - 114; за номинацията на ГЕРБ-СДС Росен Желязков "за" бяха 102-ма депутати, "против" - 97 и "въздържали се" - 39.

По процедура двамата кандидати, събрали най-много гласове, отидоха на балотаж. Това бяха Йордан Цонев и Росен Желязков. "За" Цонев гласуваха 35, "против" 95, въздържали се бяха 43-ма. За Росен Желязков - "за" бяха 102-ма,  "против" 97 и "въздържали се" 39. 

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега