Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Депутатите слагат край на остъкляването на тераси

Депутатите слагат край на остъкляването на тераси

Депутатите слагат край на допълнително остъклените тераси. Народните представители приеха на първо четене промените в Закона за етажната собственост, които забраняват дейностите, нарушаващи целостта и архитектурния вид на етажната собственост.

Депутатите слагат край на допълнително остъклените тераси. Народните представители приеха на първо четене промените в Закона за етажната собственост, които забраняват дейностите, нарушаващи целостта и архитектурния вид на етажната собственост, предава "Дарик".

Вече остъклените тераси и открояващи се фасадни решения няма да бъдат променяни. Но, ако оттук нататък един от собствениците реши да санира жилището в различен цвят, например, ще трябва да се допита до съседите.

"Ако не успеете да съберете необходимите проценти, трябва да искате разрешение от главния архитект или съответната институция. Ако ви разрешат промяна на фасадата тези институции, никой не ви пречи да си я промените", коментира депутатът от ДПС и член на комисията по регионална политика Рамадан Аталай. Той обаче подчерта, че остъкляването не е енергийна ефективност, а "остатък от комунистическо време", както сам той се изрази.

В новите регламенти влиза и поправката 50% плюс 1 представители на етажната собственост да могат да взимат решения за бъдещето на жилищната сграда, включително промените по фасадата на 1 и повече апартаменти. Досега бе необходимо 67% от собствениците да са съгласни. Освен това, собствениците вече са задължени по закон да поддържат сградата и съоръженията в безопасно състояние.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега