Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Десетки хиляди българи излизат на протест срещу ACTA утре

Десетки хиляди българи излизат на протест срещу ACTA утре

Утре от 11 часа в повечето градове на страната ще се състоят масови протести срещу приемането на международното споразумение АСТА за борбата с интернет пиратството.

Утре от 11 часа в повечето градове на страната ще се състоят масови протести срещу приемането на международното споразумение АСТА за борбата с интернет пиратството.

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. Официално целта му е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура в последната истински свободна среда, коментират в социалната мрежа Фейсбук.

Въпреки обявената позиция на управляващите, че документът ще бъде ратифициран с резерви, над 53 000 потребители на социалната мрежа са заявили готовност да протестират в защита на свободата на словото и правата си в Интернет. Според интернет общността пактът застрашава основни свободи и трябва да бъде спрян навреме.

Запознати с ACTA споделят, че международните споразумения са най-трудно контролираните от гражданското общество правни актове, които обаче имат предимство пред родното законодателство, когато се разглеждат спорни въпроси.

Към момента 16 града се готвят за протест, сред които са  София, Пловдив, Варна,  Бургас, Русе, Велико Търново, Габрово, Разград,  Хасково,  Казанлък, КърджалиСтара Загора и Пазарджик, като не е изключено и други градове да се активизират до 11 февруари. На протестиращите ще се раздават маски, но всеки които иска може и сам да си направи като принтира маската от тук

В Бургас протестът ще започне в 11 часа от площад „Тройката”, след което демонстрантите ще тръгнат по „Александровска” до сградата на Общината.

Шествието в столицата ще тръгне в 11 часа с начална точка Пилоните на НДК, бул. Витоша - бул. Тодор Александров - пл. Независимост - бул. Цар Освободител - крайна точка пл. Народно събрание.

<iframe width=447 height=257 src=http://www.youtube.com/embed/H0y-7lr0juk frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега