Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Детето, ударено от мълния, без поражения на главния мозък! Лекарите се борят за живота му

Детето, ударено от мълния, без поражения на главния мозък! Лекарите се борят за живота му

"За щастие, няма поражения на главния мозък. Оттук нататък, според колегите, предстои едно плавно и бавно събуждане и оценка на неврологичния статус на детето.", заяви пред журналисти заместник-директорът на лечебното заведение д-р Светослав Тодоров.

Лекарите в УМБАЛ Бургас продължават да се борят за живота на 8-годишното момченце, което вчера беше ударено от мълния на централния плаж в града. 

"Състоянието му продължава да е критично. То е в медикаментозна кома, интубирано и на апаратна вентилация. Продължава борбата за неговия живот. Жизнените му показатели са стабилни към момента.Детето премина скенер. За щастие, няма поражения на главния мозък. Оттук нататък, според колегите, предстои едно плавно и бавно събуждане и оценка на неврологичния статус на детето. На този етап скенерът е без особености", заяви пред журналисти заместник-директорът на лечебното заведение д-р Светослав Тодоров.

По думите му момченцето е било донесено в болницата в клинична смърт, без жизнени показатели - без пулс и дишане, но благодарение на реанимационните дейности и интубирането е възстановена сърдечната дейност. 

Припомняме, че инцидентът стана вчера в 18:40 ч., когато лятна буря връхлита Бургас, а семейство с двете си деца е застигнато от нея по време на разходка по плажа в Морската градина. Родителите заедно с децата - на 8 и на 5 години, са се отправили към близкия ресторант, за да потърсят подслон, но преди да стигнат мълния поразява момченцето. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега