Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дея спорт с успех за Купата на претендентите в Европа

Дея спорт с успех за Купата на претендентите в Европа

Най-резултатен бе Николай Николов със 17 точки (6 блокади), по 10 точки записаха Матеуш Коща (3 аса) и Теодор Тодоров (4 блокади).

Волейболистите на Дея спорт (Бургас) стартираха с успех в третия по сила европейски турнир - Купата на претендентите, съобщи bgvolleyball.com. Състезателите от морския град се наложиха над Триглав (Кран) с 3:1 (22:25, 25:22, 25:22, 25:22) в първия двубой помежду им, изигран на словенска земя.  На 1 ноември (сряда) е реваншът, който ще се проведе в Бургас. На Дея са нужни само два гейма, за да продължи напред в надпреварата.  

Срещата бе изпълнена с борба и доста обрати, но волейболистите, водени от Франческо Кадеду, наложиха волята си и взеха своето.  Бургазлии стартираха ударно (5:0) при серия на Матеуш Коща, след което продължиха да диктуват положението. В ключовите моменти домакините набраха инерция и се доближиха на едва точка. Впоследствие те успяха да изравнят и да поведат, не позволявайки на Дея да направи обрат.  

Във втория гейм българският тим взе превес (3:1 и 6:3) и отново бе доминиращ. Този път хегемонията на бургазлии бе още по-очевидна и се откъснаха с огромна преднина. Във важните моменти Триглав отново успя да скъси дистанцията, но не можа да преодолее Георги Братоев и съотборниците му.   

В третата част двата отбора бяха равностойни, след което Дея поведе. Към средата играта отново се завърза, но след това състезателите от Бургас взеха нещата в свои ръце и устояха. Въпреки опитите на противника да се върне в игра, това не се случи.   

Решителната четвърта част също тръгна равностойно, но словенците взеха превес (9:7 и 11:8). Гостите се доближаваха на точка, но не можаха да обърнат. В ключовите моменти Дея набра инерция и затвори успешно гейма и мача (3:1 гейма).  

Най-резултатен бе Николай Николов със 17 точки (6 блокади), по 10 точки записаха Матеуш Коща (3 аса) и Теодор Тодоров (4 блокади). За съперника Джордже Йовович записа най-голям актив - 18 точки (3 аса, 1 блокада), Май Нанут приключи с 13 точки (1 ас).
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега