Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димчо Михалевски: ГЕРБ изостави по-малките населени места

Димчо Михалевски: ГЕРБ изостави по-малките населени места

Нужен е изцяло нов закон за земеделието и горите, тъй като ГЕРБ сътвориха най-много поразии в двата сектора. Това обяви на среща с жители на община Руен водачът на листата на Коалиция за България в Бургаско инж. Димчо Михалевски.

Нужен е изцяло нов закон за земеделието и горите, тъй като ГЕРБ сътвориха най-много поразии в двата сектора. Това обяви на среща с жители на община Руен водачът на листата на Коалиция за България в Бургаско инж. Димчо Михалевски.

Заедно с кандидат-депутатите от листата Атанас Зафиров и Диана Касабова, той посети селата Соколец, Трънак и Просенек. Основният проблем, който бе поставен пред кандидат-депутатите на левицата бе липсата на работа и невъзможната реализация на младите хора, които емигрират постоянно.

Поставени бяха и въпроси за б ъдещето на тютюнопроизводството, достъпа до горите, животновъдството и ужасното състояние на пътищата в община Руен. Михалевски пое категоричен ангажимент за ремонт на пътищата от републиканската пътна мрежа в населените места, тъй като извън Бургас и по-големите курорти, пътната инфраструктура е в много лошо състояние и не е ремонтирана в мандата на ГЕРБ.

В програмата на КБ за Бургаско е заложено завършване на рехабилитация на  минимум 1/3 от дължината от  републиканската пътна мрежа в областта  ( I-клас – 90 км, II-клас – 90 км и III-клас – 210 км). Създаване на разширена национална програма за подкрепа на общините при поддръжката и обновяване на общинската пътна мрежа . Рехабилитация на минимум  20% от дължината на общинската пътна мрежа през мандата. Той гарантира, че веднага след изборите в земеделските райони на област Бургас ще се проведат срещи, за да се изготви обща стратегия за стимулиране на животновъдството, зеленчукопроизводството и овощарството.

Категорична промяна на Закона за горите, за да може да се гарантира достъпът на населението до евтини дърва за отопление, обеща още водачът на червената листа. Така ще се прекрати порочната практика за отдаване на концесии на горите, както и ще се уреди въпроса с достъпа на ловни дружинки в съответните населени места. Михалевски подчерта, че ако Коалиция за България спечели изборите ще върне стария режим за подпомагане и развитие на тютюнопроизводството.

България има потенциал да е  най-големият производител на ориенталски тютюн в Европа и ние ще работим за това”, подчерта водачът на листата. По думите му това ще гарантира работни места и доходи. „ГЕРБ ликвидираха отрасъла, като увеличиха осигуровките на производители 4 пъти, наложиха данък върху печалбата, спряха държавната помощ и наложиха либерализация на пазара, която доведе до понижаване на изкупните цени". В село Соколец Михалевски гостува на 22-годишния Юсеин, който се грижи за 200 овце.

Кандидатът за народен представител посочи, че държавата ще окаже съдействие на всеки млад човек, който се захване с животновъдство. Освен с помощ от държавата има редица европейски програми, които подпомагат младите фермери.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега