Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Бойчев: ЦИК да осигури машини за гласуване за демонстрации

Димитър Бойчев: ЦИК да осигури машини за гласуване за демонстрации

Както е известно, краткият парламент реши вот да се упражнява единствено с машини, а хартиени бюлетини ще се използват по изключение.

Машини за гласуване да бъдат изложени на публични места преди вота на 11 юли. Така стотици избиратели от региона ще могат да се запознаят как се гласува с тях. Това предложение отправя областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев. Той вече го е консултирал с председателя на Районната избирателна комисия адвокат Михаил Хаджиянев.

Както е известно, краткият парламент реши вот да се упражнява единствено с машини, а хартиени бюлетини ще се използват по изключение. „Това притеснява част от по-възрастните българи. Трябва да се използва всяка законова възможност тези хора да не бъдат ограничавани от правото си да гласуват“, коментира Бойчев. 

По думите му демонстрациите с машини могат да се правят в оживени подлези, публични сгради, дори и в големи търговски центрове (ако управата им проявява интерес).На предходните парламентарни избори устройствата бяха изложени в два от столичните молове. Демонстрациите се организираха от Обществения съвет към ЦИК, в който са включени представители на неправителствени организации, наблюдаващи изборите в страната. Това обаче се случи единствено в София. 

Димитър Бойчев объръща внимание и на друг сериозен проблем свързан с машините. Той изчислява, че ако гласуват половината от избирателите в една от големите бургаски секции, изборният ден ще трябва да продължи 20 часа. И това е само при условие, че избирателят успее да гласува в рамките на 3 минути. 

„Реално този казус е предпоставка за опорочаване на изборите. Очаквам бързи и адекватни действия от страна на ЦИК и служебното правителство това да не се случи“, казва Димитър Бойчев. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега