Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Николов настоява за национална система за ранно оповестяване

Димитър Николов настоява за национална система за ранно оповестяване

Бургас за малко се е разминала и с по-голяма трагедия.

Кметът на Бургас Димитър Николов настоява за изграждане на национална система за ранно оповестяване. Той даде пример с градове в Гърция и Румъния, където такъв проект е реализиран успешно. 

По този въпрос той разговаря с Атанас Пеканов, служебният заместник министър-председател по управление на европейските средства. Николов е на мнение, че този системата може да се финансира чрез Плана за възстановяване и устойчивост, съобщава БНР-Бургас.

„Това са ангажименти към самите мобилни оператори, които имат специална възможност в зоните на покритие на телефоните, които обхващат, при такива екстремни метеорологични проблеми, гражданите да бъдат оповестявани чрез звук или чрез смс. Ако ние половин час по-рано имахме тази информация, по нашите вътрешни канали щяхме да предупредим жителите да се преместят на безопасно разстояние. По-малко стрес, по-малко материални щети. Тук въпросът граничи с безопасността и сигурността.“

Бургас за малко се е разминала и с по-голяма трагедия. 

Два самолета са излетели от бургаското летище минута преди да връхлети бурята над града. Това информира кметът Димитър Николов, допълвайки, че е можело да има много по-сериозни щети и жертви.  

Във връзка с дискусията от последните години дали Общината извършва масова сеч в центъра или премахва наистина опасни дървета, Димитър Николов информира, че Бургас е един от градовете с най-много съдебни дела заведени за рязане на дървесна растителност.

„Всеизвестен е фактът, че дърветата, които растат в градска инфраструктура, много по-бързо се амортизират и се разболяват. Заради проблемите с коренната система, са много по-податливи на такива климатични аномалии и могат да създадат много неприятности.Моето лично мнение, като кмет, е че трябва да бъдем по-предпазливи и да мислим приоритетно за живота и здравето на хората, отколкото за зеления градски фонд.“

Димитър Николов благодари на доброволците, които се включват в почистването на града от падналите клони и дървета.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега