Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Николов отново в битка за наградата Кмет на месеца

Димитър Николов отново в битка за наградата Кмет на месеца

Димитър Николов е номиниран заради образователния кампус, който ще обедини сградите на ГРЕ/ПМГ и бившия дом за деца, лишени от родителски грижи.

Бургаският градоначалник Димитър Николов отново влезе в битка за наградата Кмет на месеца. Конкурсът на Портала на българските общини през септември е на тема "Подкрепа на образованието". Съперници на Николов в категорията "Общини с население над 50 хиляди души" са варненският градоначалник Иван Портних, кметът на Община Видин - Огнян Ценков, кметът на Търговище - д-р Дарин Димитров и Любомир Христов - кмет на Община Шумен.

Димитър Николов е номиниран заради образователния кампус, който ще обедини сградите на ГРЕ/ПМГ и бившия дом за деца, лишени от родителски грижи. Проектът е готов от няколко година, а в момента тече неговата реализация, като се очаква той да бъде напълно завършен до началото на следващата учебна година (2017/2018).

Идеята за реконструкцията е на самия градоначалник. В момента на място се изгражда топла връзка, която да осигурява пряк достъп между двете сгради. За новата учебна сграда ще бъдат използвани само най-качествените материали. Освен това ще бъде въведена електронна система за достъп до базата.

Предвидено е място, където учениците ще могат да оставят своите връхни дрехи, учебниците и помагалата си, за да не носят тежки раници от вкъщи. Ще има контролиран достъп до системите за осветление и отопление. Предстои да бъде обявена и обществената поръчка за доставка на оборудването. Освен това общината е разработила специална програма с мерки срещу борбата с агресията училищата.

Системата от мерки вече са одобрени в Министерството на образованието и науката. Методиката ще се прилага от началото на новата учебна година в началния курс на обучение. Целта на проекта е да започне активна работа с онези млади момичета и момчета, които по една или друга причина са проявили нетолерантно отношение и агресивно поведение към свои връстници. В процеса ще се включат училищните психолози, които ще преценяват кои деца са потенциално агресивни и се нуждаят от помощ.

От началото на електронното гласуване са минали едва няколко дни, но бургаският кмет вече води в класацията с 46% от гласовете. Портних и Цветков имат по 19%, а д-р Димитров и Любомир Христов изостават с по 8%.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега