Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Николов представи програмата си за развитие на Бургас

Димитър Николов представи програмата си за развитие на Бургас

Днес кандидатът за кмет на Бургас – Димитър Николов, представи програмата си за управление на общината през следващите 4 години.

Днес кандидатътза кмет на Бургас – Димитър Николов, представи програмата си за управление на общината през следващите 4 години. Той заяви, че в основата на плановете му са ускоряванена темпото на развитие, гарантиране на финансирането, навлизане зареконструкция в комплексите, малките улички и междублоковитепространства, инвестиране в здравеопазването и образованието, както иреставрирането на исторически сгради и архитектурни паметници, продължаване наотварянето на града към морето, отключване на икономическия потенциал на града.

„През изминалитегодини решавахме много спешни, да не кажа неотложни проблеми, сега обаче могада отправя по-задълбочен поглед към перспективите и бъдещето на нашия град,включително нашия регион, тъй като Бургас е водещ град в развитието на региона.Здравето и образованието на бургазлии са в основата на моята програма, макар чеместната власт и кметските отговорности не са пряко свързани с образованието издравеопазването“, коментира Николов пред журналисти.

През следващатагодина се предвижда и увеличаването на социалните услуги в града. Една отамбициите на Николов е и стартирането на нов фонд – За здравето на бургазлии. Тойкоментира, че предстои мащабна реконструкция на някои морално остарелиотделения в медицинските заведения в града. В програмата на кандидата влиза иизграждането на новия медицински факултет.

„Това еизключително важно, тъй като на перспективен град със сериозни амбиции енеобходимо реализирането на академично здравно образование. Тук, в Бургас, трябвада се обучават лекари, да се изгражда съвременна, високотехнологична база, зада може рязко да се подобри състоянието на здравеопазването в града ни“, казаоще Николов.

Програмата заследващия мандат включва и развитието на нови спортни обекти, физкултурнисалони и подобряване на образованието – от детските градини до висшите учебнизаведения. След стартирането на часовете по английски, в детските заведения сеобмисля и въвеждането на обучение по компютърна грамотност. За университетитесе предвижда разкриването на нови специалности, които да отговорят на търсенетоот страна на бизнеса. Ще се инициират и програми по изучаването на западниезици.

Продължава иизпълнението на някои от най-големите проекти – индустриалната зона,инфраструктура, благоустройство на междублоковите пространства, зелените площии паркингите, северния обход на Бургас, изграждането на ново пристанище наЧенгене скеле с атракцион „Рибарски хижи“, благоустройството на парк Езеро иисторическото ядро на Морската градина. Предвижда се изграждането на новамангазия с нов морски международен експоцентър.

Предстоифинализирането на първия етап от Интегриран градски транспорт. Амбицията еследващата стъпка да бъде цифровия град. Новата тема „Smart city“ ще позволи управлението по електронен път на трафика, светофарите,паркингите, синята зона, реакцията при кризисни ситуации и борбата спрестъпността.

През следващатагодина ще се продължи и работата по новия облик на НХК, реконструкцията настарата Немска болница и превръщането й в дом на Регионалната библиотека,изграждането на новата Арт галерия край часовника,  Музея на модерното изкуство и Парка наминиатюрите в парк „Езеро“.

„Няма да имакомпромис с хората, които вредят на града, няма да толерирам лъжливите обещанияи няма да се уморя да се боря за град Бургас. Всяка възможност, която сепредоставя от национално, европейско и световно финансиране, няма да бъдепропиляна. Всеки лев, евро или долар ще бъдат насочени към развитието наБургас“, коментира Николов.

Той заяви, че щеводи позитивна кампания, няма да се стреми към излишна публичност и медийноприсъствие. Времето до изборите ще прекара предимно в надзор на проектите визпълнение, тъй като официално е в отпуск.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега