Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитров: Лошата слава на Слънчев бряг се дължи на една единствена улица

Димитров: Лошата слава на Слънчев бряг се дължи на една единствена улица

"Слънчев бряг има имидж на алкохолна дестинация заради една улица, на която силната музика и достъпният алкохол привличат млади и забавляващи се хора. Това обаче не означава, че семейният туризъм е невъзможен".

"Слънчев бряг има имидж на алкохолна дестинация заради една улица, на която силната музика и достъпният алкохол привличат млади и забавляващи се хора. Това обаче не означава, че семейният туризъм е невъзможен", коментира директорът на "Слънчев бряг" АД - Златко Димитров пред в-к "24 часа". По думите му, именно това лице на курорта задълбочава проблема с отлива на туристи.

"Малко хора знаят, че северната част на курорта е отредена именно за петзвездни комплекси от затворен тип, изключително предпочитани и посещавани, които осигуряват всички удобства, спокойствие и забавления за хора с деца", допълни Димитров. Той подчерта, че по този проблем се работи, но се изисква още по-завишен контрол. Тази година, например, алкохолните турове са намалели наполовина, а сериозни инциденти не са регистрирани.

Въпреки това, трябва да се вземат и допълнителни мерки, които да направят курорта по-атрактивен. Сред тях са разчистването на "нелицеприятните обекти" по алеите, по-чисти плажове и реконструкция на крайбрежната улица. Необходимо е и по-добро обслужване.

"Противно на общите разбирания и очаквания, тази година хотелиерите и ресторантьорите срещнаха изключително големи трудности при намирането на подготвени кадри. Затова и стигнахме до извода, че трябва да се създаде целогодишна заетост, за да се обезпечи сезонът с подготвени и опитни професионалисти", коментира още Димитров. В този дух курортът има амбицията да стане и обучителен център за професионалисти в сферата на туризма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега