Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Директори в НАП се срещат лично с големите длъжници

Директори в НАП се срещат лично с големите длъжници

Директорите на териториалните дирекции на НАП в цялата страна се срещат лично с над 300 фирми, които имат задължения към бюджета за над 100 000 лв. (200 000 лв. за тези от столичната дирекция). На срещите се обсъждат възможностите за обезпечаване на дълговете, включително плащане на части по индивидуални погасителни планове.

Директорите на териториалните дирекциина НАП в цялата страна се срещат лично с над 300 фирми, които имат задължениякъм бюджета за над 100 000 лв. (200 000 лв. за тези от столичнатадирекция). На срещите се обсъждат възможностите за обезпечаване на дълговете,включително плащане на части по индивидуални погасителни планове.

От фирмите сеочаква да платят в двуседмичен срокили да предоставят имущество, с което дагарантират задълженията си и да сключат споразумение за плащане на части. Междувременно стана ясно, че 25 000регистрирани по ЗДДС фирми имат повече от 3 невнесени месечни вноски за данъкавърху добавената стойност. Законът предвижда възможност те да бъдатдерегистрирани по ЗДДС, ако не платят.

Дерегистрацията по ЗДДС е процедура,която може да засегне неблагоприятно търговските дружества, защото ги лишава отвъзможността да начисляват данъка при доставките си, респ. ограничава  правото на данъчен кредит на технитеконтрагенти. Другапоследица от прекратяването на ДДС регистрацията е, че се начислява и внася вбюджета данък за всички налични активи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега