Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес е Световният ден на тоалетната

Днес е Световният ден на тоалетната

Датата 19-ти ноември е избрана за „Световен ден на тоалетната“ през 2001 година. Тогава се учредява организацията WTO (World Toilet Organization), която се бори за безопасни санитарни условия по целия свят. Тази година и ООН призна деня като официален празник на тоалетната, включвайки се в кампанията на WTO.

Датата 19-тиноември е избрана за „Световен ден на тоалетната“ през 2001 година. Тогава сеучредява организацията WTO (World Toilet Organization), която се бори за безопасни санитарни условия поцелия свят. Тази година и ООН призна деня като официален празник на тоалетната,включвайки се в кампанията на WTO.

Идеята засъздаване на подобна организация се заражда в края на миналия век, когатостатистиката посочва, че около 2.5 млрд души по света нямат достъп до тоалетна.В онези краища на света, където хората страдат от липсата на някои елементарниусловия за живот, отсъствието на санитарни възли води до редица опасности заздравето, изхождащи от лошата хигиена. В същото време, културата и порядките втези страни стават предпоставка и за други опасности.

От организациятапоясняват, че проблемът е най-вече при децата и младите жени. Те се срамуват дасе изходят на публично място през деня, а вместо това чакат да се стъмни. Товае от една страна вредно за здравословното състояние на всяко едно човешкосъщество, но от друга страна поставя и друг проблем пред момичетата –сексуалното насилие. Този проблем става повод за слогана на една от кампаниитена организацията: „Тоалетната спасява животи!“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега