Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес обработват най-опасната от авариралите в Хитрино цистерни

Днес обработват най-опасната от авариралите в Хитрино цистерни

Резултатите от днешната работа ще определят и кога населението на шуменското село ще може да се върне у дома.

"Днес предстои много важен ден в целия процес по обезопасяването. В момента се подготвят за извеждане две от останалите четири цистерни. Цяла нощ е работено по тях, те са източени. Трябва да бъдат изправени и изведени от района на инцидента", съобщи на редовния брифинг в Хитрино министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя съобщи, че предстои работа и по най-опасната, от която имаше изтичане на газ и беше тампонирана.

"Действията по изправянето й крият голям риск. За да не бъдат допуснати инциденти, ще бъде въведен специален режим за сигурност. Ще бъде подаден сигнал и на работещите, и на жителите", допълни вътрешният министър.

Резултатите от днешната работа ще определят и кога населението на шуменското село ще може да се върне у дома, информират от МВР. Паралелно с операцията по обезопасяване на цистерните, на място се работи и по възстановяване на водо- и електроснабдяването. Днес приключва и работата на прокуратурата в самото село.

"Работим много внимателно, без прибързани действия, защото и най-малката грешка може да коства много", обясни директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Той отново призова да не бъде осъществяван натиск върху пожарникарите, които работят на терен.

По думите му, изминалата нощ е преминала относително спокойно, няма констатирани нарушения. Днес ще се проведе среща с жителите на Хитрино, на която ще им бъде предоставена информация кога ще има възможност за влизане в селото.

Старши комисар Ялчън Расим, директор на ОДМВР – Шумен, бе категоричен, че хората могат да бъдат напълно спокойни: 120  полицаи денонощно работят по охраната на село Хитрино. До момента няма констатирани случаи на набези, няма регистрирани кражби.

Днес е осигурен прозорец за достъп от 9.30 до 11.00 часа, хората ще имат възможност да нахранят животните, да си огледат имотите, а фирмите - да вземат размери с оглед възстановяване на щетите.

Евелина Шишманова от РИОСВ – Шумен увери, че въздухът в района на инцидента е нормален, всички замервани компоненти са много под нормата. Няма токсични, няма вредни вещества. Не съществува опасност за здравето на хората. Замерването продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега