Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес отдаваме почит на загиналите при спасяване на човешки живот

Днес отдаваме почит на загиналите при спасяване на човешки живот

Традицията е свързана с подвига на 26-годишния лекар от великотърновското село Стрелец - д-р Стефан Черкезов.

Днес отдаваме почит на загиналите при спасяване на човешки живот. Инициативата е известна още като Ден на спасението и се отбелязва у нас от 2005-а година насам. Традицията е свързана с подвига на 26-годишния лекар от великотърновското село Стрелец - д-р Стефан Черкезов, който през 1963 г. спасява от горящ автобус 47 души и почива на следващия ден от тежките си изгаряния.

По традиция всяка година на този ден се провежда официална церемония по отдаване на заслужена почит към всички загинали българи - лекари, мед. сестри, спасители, полицаи, пожарникари и обикновени граждани, жертвали себе си в името на професията и живота на другите. Издирени са имената на около 130 лекари и медицински сестри, които са загинали при изпълнение на служебния си дълг или непосредствено след тежка операция. Половината от тези хора са хирурзи. 

Днес, от 12:00 ч., при Паметника на медицинските чинове, загинали във войните, в градинката пред ВМА, с минута мълчание и включени сирени ще бъде почетена паметта на д-р Стефан Черкезов и на всички наши сънародници, загинали при спасяване на човешки живот.  В знак на почит към загиналите венец ще поднесе министърът на здравеопазването проф. Николай Петров.

Министерство на здравеопазването приканва служителите на лечебните заведения и Регионалните лекарски колегии утре, точно в 12 ч., с едноминутно мълчание да почетат подвига на нашите сънародници, загинали при спасяване на човешки живот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега