Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес показват новите електрически автобуси на Бургас

Днес показват новите електрически автобуси на Бургас

Те ще бъдат пуснати в експлоатация като част от проект, който изпълнява община Бургас за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез модернизация на обществения транспорт.

Този следобед в Бургасбус ще представят първите електрически автобуси. Те ще изпълняват курсове по линиите на градския транспорт. Това са 18-метрови и 12-метрови рейсове. Те ще бъдат пуснати в експлоатация като част от проект, който изпълнява община Бургас за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез модернизация на обществения транспорт. 

Припомняме, че Община Бургас подписа договор за доставка на нови 34 електрически автобуса, от общо 56. Специалният модел на Irizar за Бургас съчетава характеристики от дизайна на както на автобуса, така и на трамвая. Идеята е да се създаде хибрид, който да има възможно най-добрите удобства както за водача, така и за пътниците в салона.

С пускането в движение на новите автобуси ще се подобри комфортът за гражданите, които използват обществения транспорт за придвижване до различни точки на града.Превозните средства ще бъдат оборудвани с литиево-йонни батерии. Компанията ще осигури и 44 оперативно съвместими зарядни устройства ECI-100 от Jema Energy. Зарядните устройства имат интелигентна система за зареждане от 100 kW, която ще зарежда автомобилите за три часа, използвайки Combo 2 изход за зареждане.Те ще включват и системи за телеметрия от Datik. Чрез тях операторите ще могат да наблюдават и управляват целия парк от електрически превозни средства по всяко време. 

На специален монитор ще може да се следи състоянието на всеки автобус, нивото на заряд на батерия, както и други важни параметри.Автобусите ще са оборудвани с камери за видеонаблюдение, GPS система, която ще позволява да се следи неговото движение във всеки момент, климатична система за поддържане на температурата, рампа за хора с колички.

Прототипът на новото екологично превозно средство за градския транспорт на Бургас ще има специална екстра, чиято цел е опазване здравето на пътуващите. Предвидено е въздушните и климатични инсталации в автобусния салон да са оборудвани със специални противовирусни филтри, които ще предпазват разпространението на КОВИД-19 сред пътниците.В салона ще има още електронни информационни табели, които ще показват спирките по маршрута. Автобусите ще разполагат и с паникбутон за подаване на сигнал при възникване на инцидент.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Цеца
    20 окт 2021 19:28

    Автобусите добре,ама намерете свястни шофъори изтрепаха ни с непрофесионалното си шофиране.И сложете някаква възраст не може хора на 70 години да ни пребиват.

    0 : 1

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега