Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

До края на седмицата пускат движението по пробива на ул. "Струга"

До края на седмицата пускат движението по пробива на ул. "Струга"

„По всяка вероятност в петък ще пуснем движението по пробива на ул. „Струга“. В момента текат довършителни работи, което означава, че ще бъдем готови да отворим улицата до края на седмицата“, това съобщи за “PoligrafF.net” зам.-кметът по Устройство на територията и строителство – Костадин Марков. Той поясни, че строителните работи по обекта ще продължат и след официалното пускане на движението, тъй като е много вероятно тротоарите да не са готови до края на седмицата.

„По всяка вероятност впетък ще пуснем движението по пробива на ул. „Струга“. В момента текатдовършителни работи, което означава, че ще бъдем готови да отворим улицата докрая на седмицата“, това съобщи за PoligrafF.net зам.-кметът по Устройство на територията и строителство –Костадин Марков. Той поясни, че строителните работи по обекта ще продължат ислед официалното пускане на движението, тъй като е много вероятно тротоарите дане са готови до края на седмицата.

„Въпреки това, сме решилида отворим улицата, за да облекчим трафика. Може би ще се забавим с 1-2 дни спускането и на тротоарите, но ще гледаме бързо да довършим изцяло оставащитедовършителни работи“, обясни Марков.

Проверка на PoligrafF.net показа, чев действителност пробивът е на практика готов – уличната настилка е положена,заедно с бордюрите и светофарните уредби, които вече функционират. Любопитнотое, че това е първото място в Бургас, където са инсталирани и светофари завелосипедистите.

Реализацията на проекта за продължението на ул. "ЯнкоКомитов"  към ул. "Струга" започна в края на ноемвриминалата година. Новата пътна артерия е четирилентова. Тя има за цел даоблекчи кръстовището при МБАЛ - Бургас /окръжна болница/, което е изключителнонатоварено, тъй като през него минават всички автомобили от комплексите“Зорница”, “Изгрев” и “Славейков”, плюс транзитния поток към Южното Черноморие. 

Новата улица представлява и втора връзка на “Славейков” состаналата част на града. Немаловажен е фактът, че тя ще скъси и улесни пътя нахилядите бургазлии, работещи в бизнес зоната на този комплекс.

Що се отнася до другиядългоочакван проект – този за кръговото движение на „Трапезица“, зам. –кметътпоясни, че този проект също ще бъде осъществен. „Той е част отпо-мащабния проект за Интегриран градски транспорт и по всяка вероятност съвсемскоро ще стартира. Целта ни е максимално да облекчим трафика в града“, допълниМарков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега