Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доайенът на българската антарктическа програма проф. Христо Пимпирев идва в Бургас

Доайенът на българската антарктическа програма проф. Христо Пимпирев идва в Бургас

По време на срещата с безценните спомени, гледки, истории и факти от първо лице, българският визионер и лидер на антарктическите експедиции до Ледения континент ще бъде в компанията на фотографа и журналист Иглика Трифонова – една от стоте жени в полярната наука и образование и участник в пет български експедиции до Антарктида.

На 20 октомври /петък/ от 17.30 часа популярният полярен изследовател – проф. Христо Пимпирев, ще гостува в Библиотеката в Бургас, за да представи книгата си – „Антарктическият стопаджия“. По време на срещата с безценните спомени, гледки, истории и факти от първо лице, българският визионер и лидер на антарктическите експедиции до Ледения континент ще бъде в компанията на фотографа и журналист Иглика Трифонова – една от стоте жени в полярната наука и образование и участник в пет български експедиции до Антарктида.

Срещата с проф. Пимпирев се реализира по покана на Бургаския Филиал на СУ „Св. Климент Охридски” и с партньорството на Община Бургас, а входът е свободен.

Повечето българи са чували името на Христо Пимпирев и си спомнят усмихнатия професор от телевизионния екран. Знаят за експедициите и за нашата база на Антарктида, за трудностите, с които полярниците ни срещат, и за успехите, които постигат на Ледения континент всяка година. Но кой е човекът зад широката усмивка?! Как е успял да превърне личната си мечта в държавна политика и вече десетилетия наред да създава положителен образ на България по света? Какво го мотивира и вдъхновява и му дава сили неотклонно да върви напред?

Отговорите на тези и много други въпроси проф. Пимпирев събира между кориците на една истинска приключенска книга и ще разкаже лично на бургазлии на 20 октомври в Библиотеката.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега