Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Добрата новина: Спасиха седмаче с неонаталната линейка, купена с пари от капачки

Добрата новина: Спасиха седмаче с неонаталната линейка, купена с пари от капачки

Добрата новина съобщи в социалната мрежа Лазар Радков, организатор на кампанията "Капачки за бъдеще".

Спасиха бебе, родено в 7-мия месец, с неонаталната линейка, купена с пари от дарени капачки. Добрата новина съобщи в социалната мрежа Лазар Радков, организатор на кампанията "Капачки за бъдеще". 

В понеделник в болницата в Карлово получават сигнал от 112, че родилка е започнала да ражда у дома в 7 месец от бременността. От болницата веднага изпращат линейка на адреса и звънят в Пловдив, за да изпратят неонаталната линейка, купена с дарени пластмасови капачки. От Пловдив с линейката тръгва и парамедикът Цвятко Луджев, който е председател на "Клуб за Бъдеще" - Пазарджик.Процесът на раждането толкова е напреднал, че жената ражда още в линейката на карловската Спешна помощ. Лекарите поемат бебенцето, поставят го в кувьоза, дарен преди няколко години също от инициативата „Капачки за бъдеще“ и полагат грижи да го стабилизират, понеже при раждането мъничето не е изплакало. 

Скоро пристига и неонаталната линейка от Пловдив.С помощта на Цвятко неонатоложката от Карлово - лекар с над 40 години опит, помогнала на над 19 000 дечица, поставят бебето в транспортния кувьоз, слагат му специална кислородна маска за новородени и му пускат кислород, защото недоносеното бебенце има нужда. Съвсем скоро бебенцето е докарано в стабилно състояние в УМБАЛ „Св. Георги“, където специалистите неонатолози го поемат.

"Поредна успешна мисия за линейката на "Капачки за Бъдеще" в Пловдив. Благодарим на всички всички замесени от Пловдив, Карлово и Пазарджик", написа Радков в социалната мрежа. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега