Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Добрев: Българо-руски енергиен проект няма да има

Добрев: Българо-руски енергиен проект няма да има

Българо-руски енергиен проект няма да има, такава е и позицията на премиера Бойко Борисов. Това заяви новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред bTV днес.

Българо-руски енергиен проект няма да има, такава е и позицията на премиера Бойко Борисов. Това заяви новият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред bTV днес.

По думите му в момента се обсъждат възможностите за готовия реактор. Единият вариант е да бъде направен като 7-ми блок на АЕЦ "Козлодуй". Може и да се направи опит реакторът да бъде продаден на друга държава, която в момента строи централа.

"Решението дали ще строим реактор на АЕЦ "Козлодуй" трябва да бъде взето след обществено обсъждане, за да е най-правилното", уточни Добрев. Това, по думите му, може да стане, след като бъдат разгледани всички ползи - колко ще струва проектът, на каква цена ще бъде произвежданата електроенергия, ще имаме ли пазари след 7-8 години, за колко години ще се изплати.

Добрев обаче се съмнява, че до края на месеца в министерството ще имат цялата информацията, която им е нужна. Според него по-важно в момента е да се подкрепи икономиката. "Постоянно говорим за енергетика, но трябва да обърнем внимание на икономиката, която отчита ръст, но много малък. Малките и средните фирми чувстват натиска на кризата, затова трябва да получат подкрепа", заяви новият министър.

"В целия свят малките и средни предприятия вадят държавите от кризата". Според него трябва целенасочено да се хвърлят усилия в тази насока и това няма да остане в сферата на приказките, защото има мощно оръжие – парите на европейските данъкоплатци.

"Чувствам се уверен, че ще се справя, защото познавам добре ОП „Конкурентоспособност”", заяви Делян Добрев. По думите му е абсолютно постижимо до края на годината в малките и средни предприятия да влязат до 1 милиард лева – или като безвъзмездна помощ или по програма Джереми. Същевременно Делян Добрев коментира, че поема министерския пост с огромно притеснение и напрежение.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега