Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев: Идеята е да достигнем 70-75% ваксинирани, но никак няма да е лесно

Доц. Кунчев: Идеята е да достигнем 70-75% ваксинирани, но никак няма да е лесно

Дори сред медиците готовността варира в различните региони.

"Държавата трябва да осигури възможност на всеки български гражданин да се ваксинира. Идеята е обаче да достигнем 70-75% ваксинирани, но никак няма да е лесно". Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.По думите му, в момента се изготвят списъци с медицинските специалист, които имат желание да бъдат ваксинирани. Дори сред тях желаещите варират в различните региони. На места интересът е малък - 20-30% желаят да се ваксинират, на други - почти 100%, каза Кунчев.

Той си обясни разликата с това, че доста хора биха искали да има повече данни и опит с ваксината. Изследванията сред над 40 000 души обаче дават надеждна информация, допълни Кунчев. Освен това, той посочи и това, че в страните, където имунизацията започна, ще се натрупа опит, който ще ни даде допълнителна информация. "Медиците, които не желаят да се ваксинират в началото, ще могат да го направят и на по-късен етап", посочи здравният инспектор. Очакват се 125 000 дози от ваксината при първата доставка, ще има и други доставки - 250 000-300 000 дози. През това време вероятно ще получат разрешение и другите ваксини.

"Би трябвало да има документ, че даден човек е ваксиниран, ЕК работи в насока за създаването на единен европейски документ", каза главният държавен здравен инспектор.

"Даваме си сметка какво затруднение е да не работят детските градини. Имаме намаление със 7,1% на новите случаи. Всичко има смисъл, за да намалее темпът на разпространяване и смъртността. Можем да изкараме едни нормални празници, със събиране на 10-15 души. Но ако се събираме в огромни компании, резултатът ще го видим на 7-8 януари", каза в заключение доц. Кунчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега