Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Документален филм ще отведе бургазлии в екзотична Индия

Документален филм ще отведе бургазлии в екзотична Индия

Документалният филм „Приказката Нилгири“, който представя индийското племе ТОДА, ще отведе бургазлии на екзотично пътешествие. Премиерата на лентата ще се състои на 24-ти януари (петък) от 18 ч. в ДТ „Адриана Будевска“ с вход свободен. Заедно с него, зрителите ще могат да се насладят и на още едно забележително заглавие – филмовата версия на изложбата-спектакъл „Огледалото на една дама“.

Документалният филм „Приказката Нилгири“, който представяиндийското племе ТОДА, ще отведе бургазлии на екзотично пътешествие. Премиератана лентата ще се състои на 24-ти януари (петък) от 18 ч. в ДТ „Адриана Будевска“с вход свободен. Заедно с него, зрителите ще могат да се насладят и на още еднозабележително заглавие – филмовата версия на изложбата-спектакъл „Огледалото наедна дама“.

"Приказката Нилгири" е сниман в продължение на2 месеца от Донка Костадинова и Любомир Дурев в племето тода в южна Индия.Филмът разказва за едни от най-древните пазители и жреци на Земята, коитовъпреки натиска на външния свят продължават да вярват в доброто.

Авторите успяват да заснемат ритуал по изгаряне напочинал тода, сватба, ежедневни дейности свързани с почитането на страховитибиволи, бродиране на шалове, вдигане на стокилограмови свещени камъни и многонезабравими моменти от идиличния живот на това чудодейно племе.

Следзавръщането си от Индия, съвместно с Христо Димитров – Хиндо (оператор,сценарист, режисьор и монтажист на филма) те започват работа над „ПриказкатаНилгири“. Резултатът е нетрадиционен и приказен разказ за мисленето на едночудодейно племе, което с живота си показва колко е лесно да бъдеш нормален ищастлив.

Другият филм, който ще бъде представен  утре е „Огледалото на една дама“. Прединяколко години известният бургаски режисьор, фотограф и сценарист ХристоДимитров- Хиндо обра овациите на публиката с експозиция със същото заглавие.Във филмовата версия на „Огледалото на една дама“ отново участва танцьоркатаПетя Попова, муза и в едноименната изложба.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега