Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Домашен арест" за мъжа, причинил катастрофата край Черни връх

"Домашен арест" за мъжа, причинил катастрофата край Черни връх

По време на разследването беше установено, че управляваният от обвиняемия автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и по този начин е допуснал удара с другата кола.

Окръжният съд в Бургас определи мярка "домашен арест" спрямо Атанас Андонов, обвиняем в причиняването на катастрофата на пътя Бургас - Средец, при която на място загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а майка ѝ и двете ѝ деца са в болница. 

Преди заседанието, сестрата на Андонов - Антоанета Димитрова разказа пред журналисти: "Той ми се обади след катастрофата и ми каза така: „Сестра ми, не мога да дишам, но отивам да спасявам две деца.“, ми обясни той. Децата са били без колани, починалата и майката - също. Няма седалка за 5-годишното детенце. Въпреки раните му, той ми каза, че е станало нещо с колата. Брат ми има книжка от години и няма нарушения. Той се е справял при всякакви ситуации. За мен той е чист човек, с чисто минало, но медиите и обществото го представят по съвсем друг начин. Той за мен е невинен!", сподели тя, цитирана от БНР - Бургас.

Прокурорът по делото Ангел Георгиев потвърди, че двете жени и децата не са били с колани в автомобила. По време на заседанието той поиска обвниямият да остане в ареста. Предстои да се назначи съдебно-автотехническа експертиза, която да определи дали е имало проблем с автомобила преди удара:„На правия участък ограничението е 60 км/ч, а той твърди, че е карал с 80 км/ч. Тъй като толкова е задал на устройството. Автомобилът му е автоматик и е с темпомат. На автопилот с 80 км/ч.“, уточни прокурорът. 

Прокурорът допълни, че Андонов има още две нарушения на Закона за движение по пътищата през 2021 и 2022 г. Едното от тях  е за превишена скорост на същия участък, на който се е случила катастрофата. Другото е за несъобразяване с пътната маркировка. Андонов обясни, че тези нарушения са свързани със сина му, който често шофирал същата кола.

59-годишният Атанас Андонов е пенсионер по болест. Неговият адвокат поиска да му бъде наложена по-лека мярка за неотклонение - "парична гаранция". Защитникът обясни, че Андонов има операция на сърцето, на медикаментозно лечение е и след задържането му, здравословното му състояние се е влошило. Според адвоката, повдигнатото обвинение не е правилно, тъй като нанесените телесни повреди са две - на децата, а майката на починалата не е пострадала. В съдебната зала, обвиняемият каза, че съжалява за случилото се и отправи съболезнования към близките на починалата жена. Той обаче посочи, че не се чувства толкова виновен и поясни, че е шофирал на автопилот като след натискане на спирачка е настъпила техническа неизправност на автомобила. Той поиска от съда  по-лека мярка за неотклонение. За подобно престъпление законът предвижда от 5 до 15 години затвор. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега