Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доведеният син на Волен прави партия, алтернатива на "Атака"

Доведеният син на Волен прави партия, алтернатива на "Атака"

20 общински структури на "Атака" се цепят от Волен Сидеров и отиват в новата партия на доведения му син Димитър Стоянов и доскорошната му спътница в живота Капка Сидерова.

20 общински структури на "Атака" се цепят от Волен Сидеров и отиват в новата партия на доведения му син Димитър Стоянов и доскорошната му спътница в живота Капка Сидерова. "Новата партия, която ще учредим в неделя, няма да е на всяка цена срещу правителството. Дори напротив – ще се стреми да го подкрепя, доколкото политическите възгледи на двете страни го позволяват", заяви пред bTV евродепутатът, избран от листата на „Атака”, Димитър Стоянов, който ще прави политическа формация, която има за цел да е алтернатива на "Атака".  

Според Стоянов горчивият опит в Европа е показал, че държавите тръгват надолу, ако в условията на финансова криза се създаде допълнително политическо разделение и противопоставяне на всяка цена. „Видяхме го в Италия, Белгия, Гърция... Много са страните, които тръгнаха назад заради политическите интереси. Прагматичният подход в момента е да има стабилни правителства, да не се предизвикват излишни сътресения – затова бихме подкрепили управляващите”, каза още Димитър Стоянов.

Разочарование от "Атака" Стоянов, който е в конфликт с Волен Сидеров, обяви, че досега 20 общински структури на "Атака" са изразили готовност да се присъединят към новата партия. Десетки други симпатизанти на националистите също се канят да станат последователи на новото движение. Причината – хората били разочаровани от „Атака”.

"Идеята за новата партия дойде от много хора – не само политически съмишленици, но и от националисти из цялата страна, както и от обикновени хора, които нямат нищо общо с политиката. Амбициите на всички нас е да не се зачеркват усилията, положени досега", коментира Стоянов. И обясни, че разцеплението в "Атака" е било резултат на лошия за партията изход от последните избори, а личните драми в семейството на Сидеров са били една малка част от проблема.

"Той ескалира, когато се видя, че "Атака" не може да вземе 4% от гласовете - т.е. ако не се промени нещо, няма да влезе в следващия парламент", поясни евродепутатът. Димитър Стоянов не даде точен отговор дали ще оглави новата политическа формация. Лаконично обясни, че тя ще се основава на демократичен принцип, „за разлика от партията-майка” – т.е. нейните членове ще определят кой да ги поведе.

"Очаквам да ме изберат за председател, но това още не е решено. Засега ще бъде направена първа стъпка към учредяването на партията и ще се съобщи нейното име", каза Стоянов, отхвърляйки появилите се в медиите спекулации, че политическото движение ще се казва Съюз на свободата или Национален патриотичен съюз.

 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега