Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доживотен затвор за убиец на пенсионерка

Доживотен затвор за убиец на пенсионерка

Апелативен съд Бургас отмени постановената от Окръжен съд Ямбол присъда, с която на Мариан Димитров е наложено наказание 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим и постанови нова присъда, с която го осъди на доживотен затвор при първоначален специален режим на изтърпяване.

Апелативен съдБургас отмени постановената от Окръжен съд Ямбол присъда, с която на МарианДимитров е наложено наказание 18 години лишаване от свобода при първоначаленстрог режим и постанови нова присъда, с която го осъди на доживотен затвор припървоначален специален режим на изтърпяване.

Въззивният съд го призна завиновен в това, че на 22.12.2012 г. в гр. Ямбол в частен дом, отнел чуждидвижими вещи – пари в размер на 1400 лв. от владението на възрастна жена снамерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деяниетое придружено с убийството й. Димитров е осъден да заплати на сина напострадалата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 60 000лв. ведно със законната лихва.           

Апелативенсъд Бургас разгледа наказателното дело срещу Димитров по протест на Окръжнапрокуратура Ямбол и по жалба на подсъдимия срещу произнесената отпървоинстанционния съд на 20.01.2015 г. осъдителна присъда. С нея Димитров епризнат за виновен в умишлено убийство и кражба и го оправдава по повдигнатотому обвинение за грабеж, придружен с убийство.   Представителятна Апелативна прокуратура Бургас пледира, че адекватната оценка на фактите поделото, води до извод, че Димитров е автор на деянието, за което му еповдигнато обвинение – грабеж, придружен с убийство.

Затова държавнотообвинение поиска да бъде отменена първоинстанционната присъда и постановенанова. Според апелативния прокурор наказанието трябва му да бъде определено припревес на отегчаващите отговорността обстоятелства и да му се наложипредложеното от първоинстанционния прокурор – доживотен затвор. Държавнотообвинение смята, че това наказание би изпълнило целяната от Закона генерална илична превенция.            

Частниятобвинител и граждански ищец по делото поиска въззивният съд да отхвърли жалбатана подсъдимия и уважи протеста на първоинстанционната прокуратура. Защитатана Димитров пледира той да бъде оправдан или делото да бъде върнато надосъдебната фаза. Пълномощникът смята за необходимо да се съберат доказателства,с които да се установи кой е извършил престъплението. ПодсъдимиятДимитров не се призна за виновен и обясни, че е общувал с възрастната жена ипри нужда, можел да поиска пари от нея. Той поиска делото да бъде върнато заново разследване, за да се намери истинският убиец. Присъдатана Апелативен съд Бургас подлежи на обжалване и протест пред Върховниякасационен съд.     

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега