Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Два МЦ поемат 80% от пациентите на GP-та през уикенда и през нощта

Два МЦ поемат 80% от пациентите на GP-та през уикенда и през нощта

80% от бургаските джипита са сключили договор с два кабинета за неотложна помощ - в Медицински център „Света София” и в Медицинския център на „Лайф Хоспитал”. Останалите джипита продължават да обслужват пациентите си без промяна - т.е. дежурят или самите те, или техни колеги поемат техни пациенти нощем или в почивните им дни.

В Спешния център на Бургаската болница приема вече само пациенти, чието състояние застрашава живота им, както и докарани с линейки на „Спешна помощ”. Причината е, че няма договор с личните лекари за обслужване на техните пациенти в събота и неделя, както и нощно време.

Съгласно новия договор, подписан със здравната каса, който влиза в сила от днес, личните лекари са длъжни да осигурят неотложната помощ на записаните при тях пациенти. Това става или чрез дежурства на самите лични лекари, или чрез сключване на договор с кабинет за неотложна помощ, намиращ се в Медицински център или Диагностично-консултативен център.

Към момента 80% от бургаските джипита са сключили договор с два кабинета за неотложна помощ - в Медицински център „Света София” и в Медицинския център на „Лайф Хоспитал”. Останалите джипита продължават да обслужват пациентите си без промяна - т.е. дежурят или самите те, или техни колеги поемат техни пациенти нощем или в почивните им дни.

Пред кабинетите на личните лекари вече висят указателни табели към кои кабинети да се насочат пациентите при нужда. Досега във всяка поликлиника през нощта и в събота и неделя имаше дежурен лекар, където човек можеше да потърси лекарска помощ. Промяната обаче буди недоволството на пациенти, които не спират да коментират, че промяната е неудачна.

Всички бургазлии трябва да се информират от своя личен лекар при кого да търсят помощ при неотложни състояния. Личните лекари са длъжни да ги уведомят дали имат сключен договор с кабинет за неотложна помощ, или ще ги обслужват самите те.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега