Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двама получиха окончателни присъди за въоръжен грабеж в Средец

Двама получиха окончателни присъди за въоръжен грабеж в Средец

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдите на двама мъже, признати за виновни за въоръжен грабеж, извършен през ноември 2014-а в Средец. Янко Тодоров ще лежи в затвора 10 години, а съучастникът му - Петър Бонев ще остане зад решетките 6 години и половина.

Върховният касационен съд потвърди окончателно присъдите на двама мъже, признати за виновни за въоръжен грабеж, извършен през ноември 2014-а в Средец. Янко Тодоров ще лежи в затвора 10 години, а съучастникът му - Петър Бонев ще остане зад решетките 6 години и половина.

Според обвинителния акт, двамата осъдени посетили заведение и пили алкохол. Около 22:00 ч. напуснали заведението и решили да отидат в дома на мъж, който имал магазини в града. Проникнали в една от стаите на къщата. По това време, в жилището спяла пострадалата жена, която се пробудила от шума вдигнат от осъдените.

Маскираните нападатели я хванали за ръцете, за да спрат съпротивата й. Бонев опрял нож в гърлото на жената, която му казала, че няма пари. Впоследствие той я ударил по лицето и я завързал. Осъдените огледали къщата за пари и скъпоценности, но не отрили такива. Единствено в чантата на пострадалата имало 40 лв. В стаята имало мобилен телефон, като двамата заставили пострадалата да се обади на сина си, казвайки й точно какво да му каже.

Пострадалият мъж се прибрал незабавно в дома си. Открил майка си на земята, а тя му казала, че в къщата има хора. Бонев и Тодоров се скрили в кухнята. Те добре познавали пострадалия мъж и знаели, че носи пистолет. Бонев и Тодоров изненадали пострадалия и, нахвърляйки се върху него, му отнели пистолета. Взели и чантата му, в която имало 1 370 лв. и напуснали дома.       

Наложеното наказание трябва да бъде изтърпяно при първоначален  „строг“ режим в затвор и за двамата осъдени. Решението на Върховниякасационен съд е окончателно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега