Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Двама спасиха Светия кръст в Созопол

Двама спасиха Светия кръст в Созопол

С уникално спасяване на Светия кръст ще бъде запомнен празника Богоявление тази година в Созопол. 42 души бяха благословени от отец Иван и се хвърлиха в бурните води, за да спасят кръст. Интересът към празника в Созопол привлече и 9 младежи от Бургас.

С уникално спасяване на  Светия кръст ще бъде запомнен празника Богоявление тази година  в Созопол. 42 души бяха благословени от отец Иван и се хвърлиха в бурните води, за да спасят кръст. Интересът към празника в Созопол привлече и 9 младежи от Бургас.

Ледено студените вълни погълнаха кръст, хвърлен от отец Иван и най-бързите плувци стигнаха до него.Спасителите на кръста са Стелиян Илиев, халф във ФК „Созопол” и  Никола Бобчев, бивш негов съотборник и вратар. Двамата счелчаци за втора поредна година спасяват кръста.

По традиция, позната само в Созопол кръста бе разчупен на две и второто парче бе хвърлено още по- навътре в бурното море. Победителите  Стелиян Илиев, Никола Бобчев бяха поздравени от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и получиха парична награда. Всички участници в спасяването на кръста получиха  парична награда от община Созопол. Богоявление започна в 8.30 ч. със празнична света литургия ,отслужена от отец Иван в църквата „Св. Георги Победоносец”.

Литийното шествие, предвождано от  кмета Панайот Рейзи  и отец Иван потегли от църквата под празничните звуци на камбаните и продължи през целия град като бе посрещнато от стотици жители и гости на Созопол на морския бряг, които присъстваха на ритуалното хвърляне на кръста в морето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега