Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Дянков: Няма магия, с която българите да станат богати

Дянков: Няма магия, с която българите да станат богати

Ще трябва да минат още 10-12 години, за да стигне размерът на средната заплата у нас този в напредналите европейски страни. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков пред Нова телевизия.

Ще трябва да минат още 10-12 години, за да стигне размерът на средната заплата у нас този в напредналите европейски страни. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков пред Нова телевизия.  

„Това е така, защото десетилетия наред сме козирували пред СССР, докато други държави са се развивали”, коментира министърът.  

Дянков за пореден път заяви позицията си срещу всякакви допълнителни плащания над законово определените размери на пенсиите и заплатите. „Не е редно да се раздават пари, просто защото имаме излишък”, заяви министърът. И поясни, че коледни надбавки за възрастните хора ще има, само ако бюджетът го позволи. А това щяло да стане ясно около 7 декември.  

"Ако получим добър резултат, а ние се стараем да го получим, в смисъл някакъв излишък, този излишък може да го дадем на министър Тотю Младенов да го разпредели за пенсионерите", допълни Дянков. 

На въпрос как семейство с две деца може да се оправи с 620 лева месечно, Дянков призна, че е трудно да се живее добре с такива доходи.

„Няма някаква магия, с която българите да станат много богати. Трябва година след година да градим“, отсече финансовият министър. Той разкри, че неговото семейство харчи доста повече. Само наемът му бил близо 1000 лева. И още около 500 лева отивали за сметки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега