Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Една трета от бургаския плаж може да изчезне в морето

Една трета от бургаския плаж може да изчезне в морето

Силното вълнение, както и свлачишната дейност представляват огромна опасност не само за плажната ивица, но и за крайбрежните ивици. „Плажът на Бургас може би ще остане с 30-40% по-малко, ако не се спрат разрушителните процеси през зимата.” Това изяврение на кмета на Бургас Димитър Николов излъчиха bTV новините.

Силното вълнение, както и свлачишната дейност представляват огромна опасност не само за плажната ивица, но и за крайбрежните ивици. „Плажът на Бургас може би ще остане с 30-40% по-малко,ако не се спрат разрушителните процеси през зимата.” Това изяврение на кмета наБургас Димитър Николов излъчиха bTV новините.

Втора поредна година община Бургас издига пясъчни диги вопит да защити плажа от „поглъщане“ от морето. Насипването с пясък има за целда увеличи площта на ивицата, за да предотврати навлизането на морето по посокакрайбрежните алеи на Морската градина. За първи път това бе сторено през 2012година и по думите на концесионера ефектът е бил положителен.

В национален план, плажовете на България са застрашени отизчезване заради бури и силно морско вълнение. В опасност са бреговете наБургас и Варна, както и градчетата от Южното черноморие – Ахтопол, Царево и др.

Ситуацията в Ахтопол например достига критично положениепрез 2002 г., когато от водата е извадн потънал кораб. Дотогава той е игралролята на защитна дига. След изваждането му течението се променя и започва даразяжда плажната ивица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега