Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Една ябълка на ден предпазва от канцерогенни заболявания

Една ябълка на ден предпазва от канцерогенни заболявания

„Една ябълка на ден държи доктора далеч“ гласи една стара уелска поговорка. И, както повечето народни вярвания, и тук истината е съвсем близо. Не случайно ябълките са едни от най-отдавна отглежданите плодове, познати и обичани по целия свят. Една от причините за популярността на този плод, освен вкуса разбира се, е богатото съдържание на антиоксиданти, флавоноиди и фибри, витамин С и В-комплекс, както и минерали като калций, калий и фосфор.

„Една ябълка на ден държи доктора далеч“ гласи една стара уелска поговорка.И, както повечето народни вярвания, и тук истината е съвсем близо. Не случайноябълките са едни от най-отдавна отглежданите плодове, познати и обичани поцелия свят. Една от причините за популярността на този плод, освен вкусаразбира се, е богатото съдържание на антиоксиданти, флавоноиди и фибри, витаминС и В-комплекс, както и минерали като калций, калий и фосфор.

Едно от най-любопитните открития на медицината в последно време е, че ябълките са средплодовете, които спомагат за защита срещу развитието на канцерогеннизаболявания. Изследователи от института Корнел са открили доказателства, чефлавоноидите, които приемаме с консумацията на ябълки, възпират рамножаванетона ракови клетки.

Изследванията, които учените провели върху животни, показали, че обектитеразвивали по-малко злокачествени тумори, а дори в случаите на появата им,образуванията били по-малки и се развивали по-бавно.

Освен това, ябълките имат и куп други полезни ефекти върху здравето ни.Пазят от диабет, борят се с лошия холестерол и неврологичните заболявания.Освен това, в тях няма почти никакви мазнини, но съдържат богат набор от фибри,което ги прави идеален елемент от здравословна диета с цел отслабване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега