Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК проверява обществена поръчка на нови влакове у нас за над 1 млрд. лева

ЕК проверява обществена поръчка на нови влакове у нас за над 1 млрд. лева

Обществената поръчка с предмет „Доставка на 20 броя едноетажни нулевоемисионни електрически влака тип „push-pull“ за 200 км/ч, с капацитет от минимум 300 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал“ е с прогнозна стойност 1 200 483 000 лв. без ДДС.

Обявената от Европейската комисия задълбочена проверка на участниците в обществената поръчка за доставка на подвижен жп състав се извършва въз основа на документи, изпратени от Министерството на транспорта и съобщенията. Тези действия са в изпълнение на Регламент (ЕС) 2022/2560 на Европейския парламент и на Съвета от 14 декември 2022 година относно чуждестранните субсидии, които нарушават вътрешния пазар.

Обществената поръчка с предмет „Доставка на 20 броя едноетажни нулевоемисионни електрически влака тип „push-pull“ за 200 км/ч, с капацитет от минимум 300 седящи места, поддръжка за срок от 15 години и обучение на персонал“ е с прогнозна стойност 1 200 483 000 лв. без ДДС и с оглед на това попада в обхвата на Регламента. Той предвижда проверка при обществени поръчки с прогнозна стойност над 250 млн. евро. 

Участниците са били уведомени от страна на МТС, че към офертата си за участие в процедурата трябва да представят уведомление за чуждестранна финансова помощ или декларация за отсъствие на чуждестранна финансова помощ (в зависимост от това кое е приложимо). И двамата участници в хода на процедурата са подали посочените документи, които Министерството е предоставило на Европейската комисия за разглеждане и становище.

Министерството на транспорта и съобщенията до момента е изпълнило всички законови процедури за този тип обществена поръчка (договаряне без предварително обявление) и всички последващи действия ще бъдат съобразени с резултатите от задълбочената проверка и решението на Европейската комисия.

*снимката е илюстративна
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега