Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Екозащитници на протест в Бургас срещу строителството в защитени зони

Екозащитници на протест в Бургас срещу строителството в защитени зони

Бургас се включва в протестите срещу строителството в защитени територии по Черноморието.От 17:30 часа днес ще започне шествие от пл. Тройката по маршрут Александровска - Богориди - Морската градина - Охлюва.

Бургас се включва в националните протести срещу строителството в защитени територии по Българското Черноморие и в цялата страна. От 17:30 часа днес ще започне шествие от пл. Тройката по маршрут Александровска - Богориди - Морската градина - Охлюва.

Протестиращите настояват за окончателна забрана за застрояване на малкото останали девствени плажове по Черноморието, които са и част от Европейска екологична мрежа НАТУРА 2000 в България. Те искат незабавно обявяване на Иракли, Кара Дере и Камчийски пясъци за защитени територии, както и издаване на заповеди за защитени зони по Натура 2000. Протестът издига искания да бъде потърсена отговорност на всички, които доказано са нарушили европейското и екологично законодателство.

Бургаските екозащитници отхвърлят и исканията на кмета на Банско за преразглеждане на режимите в Национален парк Пирин, за да може да се построи още един кабинков лифт и "да се уплътни ски зона Банско с още 20-30 километра писти". В призив защитниците на природата искат да кажат, че не са съгласни със следното:

• Да се унищочават уникалните пясъчни дюни по черноморието. В Несебър бяха унищожени дюни за стоителство, а проверка показала липса на нарушения

• На Иракли продължава да се строи и днес! Да се забрани окончателно!

• ВАС потвърди застрояването на две трети от крайбрежието на Странджа, чрез потвърждението на ОУП на Царево.

• През 2011 г. министърът на околната среда и водите Нона Караджова оповести резултати от проверка, според която ски зоната е с две трети по-голяма от разрешеното по концесия и все още не са предприети никакви санкции.

"Нашата кауза не е Иракли, а законността, която е тъпкана от Странджа до Калиакра. От Сребърна до Банско. Каузата ни е моралът".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега