Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Емил Бурулянов е новият главен архитект на Бургас

Емил Бурулянов е новият главен архитект на Бургас

Той получи най-много точки с концепцията си "Посока Бургас 2020+20", в конкуренция с още трима кандидати - арх. Димитър Георгиев, арх. Никола Ликоманов и арх. Свилен Добрев.

Арх. Емил Бурулянов спечели днес конкурса за главен архитект на Община Бургас. Той получи най-много точки с концепцията си "Посока Бургас 2020+20", в конкуренция с още трима кандидати - арх. Димитър Георгиев, арх. Никола Ликоманов и арх. Свилен Добрев.

Решението за избора му бе оповестено от комисия в състав: Председател - арх. Здравко Здравков - главен архитект на Столична Община, арх. Костадин Христов - представител на Камарата на архитектите в България, доц. Димо Колибаров - директор на филиал Бургас на Национална художествена академия, арх. Петър Статев - председател на Постоянната комисия по устройство на територията при Общински съвет Бургас, инж. Чанка Коралска - заместник кмет по "Строителство, инвестиции и регионално развитие" в Община Бургас, Богдана Маринова - директор дирекция "Човешки ресурси" в Община Бургас.

Кандидатите преминаха през два кръга в конкурса - тест и представяне на концепциите си, и въпроси от комисията. За втория кръг бяха допуснати кандидатите с най-много точки - арх. Бурулянов /83,29 т./ и арх. Георгиев /73,14 т./. На трето място се класира арх. Ликоманов с 35,86 т., а на четвърто - арх. Добрев с 20,72 т.


Арх. Емил Бурулянов е роден през 1984 г. в Бургас. Член е на УС на Камарата на Архитектите в България, член е и на Съюза на Архитектите в България. Магистър е по висша архитектура от Политехническия университет в Каталуния, Испания, бакалавър е по Инженерство и архитектура от университета в Малта.

Завършил е Английска езикова гимназия "Гео Милев" - Бургас. Владее английски, немски и испански език. В Бургас е проектирал сградата на Експозиционен център "Флора", бъдещия стадион в к-с "Меден рудник", соларните дървета и пейки, и др. Носител е на редица професионални награди в сферата на архитектурата.


Концепцията на арх. Бурулянов можете да откриете на сайта на Общината.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега