Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ердоган дръпна шалтера и на YouTube

Ердоган дръпна шалтера и на YouTube

Една седмица след като премиерът на Турция Реджеп Ердоган забрани достъпа на гражданите до социалната мрежа Twitter, дойде редът и на Youtube да изчезне от мрежата на южната ни съседка. За втори път в историята на платформата за видеосподеляне, Турската държава забранява достъпа до нея, съобщава The Guardian.

Една седмица след като премиерътна Турция Реджеп Ердоган забрани достъпа на гражданите до социалната мрежа Twitter, дойде редът и на YouTube да изчезне от мрежата на южната ни съседка. За втори път в историята наплатформата за видеосподеляне, Турската държава забранява достъпа до нея,съобщава The Guardian.

Причината Ердоган да обяви войнана социалните мрежи са изтекли в тях записи от разговори, които уличават него иприближените му в корупция и злоупотреба с положение. Като мотиви за решениетоси, премиерът на Турция посочи, че интернет пространството все пак трябвало дасе подчинява на конституциите на различните държави и да не уронва престижа налидерите им.

"Twitter се подчинява наамериканската Конституция, на британските, германските, китайските и рускитезакони. Но когато стане дума за Украйна, когато стане дума за Египет, заТурция, говори за свобода. Ние не сме страна от третия свят. Twitter, Facebookи YouTube трябва да уважават турската Конституция и да спазват турскитезакони", заяви Ердоган на предизборен митинг.

Новината за блокирането на YouTube идва едва ден, след като Административния съд в Турцияосъди забраната върху Twitter катонезаконна. Въпреки всичко, турските граждани откриха начини да заобиколятзабраната и да „туитят“. Самият президент на страната – Абдуллах Гюлсъщо разкритикува налагането на забрани върху социалните мрежи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега