Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕС оказва помощ на жертвите на наводненията в Асам

ЕС оказва помощ на жертвите на наводненията в Асам

Европейската комисия реагира на индийските мусонни наводнения в Асам, като отпусна 2 млн. евро, за да се помогне на хората, пострадали най-много от неотдавнашното бедствие.

Европейската комисия реагира на индийските мусонни наводнения в Асам, като отпусна 2 млн. евро, за да се помогне на хората, пострадали най-много от неотдавнашното бедствие. Очаква се помощта да достигне до около 80 000 жертви и ще бъде насочена преди всичко към най-уязвимите, като групите от низшите касти и племенните и религиозните малцинства.

Комисар Кристалина Георгиева, която отговаря за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи, заяви: „Наводненията връхлетяха в региона в особено лош момент — непосредствено преди прибирането на реколтата. А сезонът на мусонните дъждове все още не е достигнал връхната си точка. Реколтата е унищожена, като в много случаи хората са загубили също домовете и животните си, което допълнително застрашава тяхното оцеляване. С този жест на европейска солидарност ще помогнем на най-уязвимите семейства в най-тежко засегнатите региони да преодолеят този страшен удар.“

Финансираните от ЕС действия по предоставяне на помощ ще бъдат насочени към най-засегнатите региони на Асам — Барпета, Голагхат, Джорхат и Сонитпур. Средствата ще бъдат отпуснати чрез отдела на Комисията за хуманитарна помощ и гражданска защита (ECHO), който ще работи със своите партньори (международни неправителствени организации, агенции на ООН и Движението на Червения кръст) за провеждане на програми от вида „пари срещу работа“.

Те ще осигурят на най-уязвимите семейства допълнителен доход за закупуване на храна и подобряване на хранителния им режим, както и за да могат да се изправят отново на крака. Парите ще осигурят също устойчив на наводнения подслон за извънредни ситуации, чиста питейна вода, хигиенно-санитарни условия и мрежи против комари, за да се предотврати разпространението на преносими по водата болести.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега