Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕС затяга мерките срещу приготвянето на самоделни взривни устройства

ЕС затяга мерките срещу приготвянето на самоделни взривни устройства

При около 40% от терористичните атаки през последните години са използвани самоделни бомби.

Европейският съюз затяга мерките срещу приготвянето на самоделни взривни устройства. Сред предвижданите от ЕП промени е и засилване на контрола върху употребата и търговията с химикали, които могат да бъдат използвани с тази цел.

И към момента в ЕС съществува списък с вещества, които гражданите могат да използват само ако притежават лиценз за това. Въпреки това, при около 40% от терористичните атаки през последните години са използвани самоделни бомби.

В опит да се бори с тези тенденции, ЕС планира да разшири списъка със забранените за свободна продажба вещества. В него ще влезе и сярната киселина, която бе прекурсор за създаването на взривовете, използвани при терористичните атаки през 2015-а в Париж, през 2016-а в Брюксел и през 2017-а в Манчестър.

Засилен ще бъде и контролът върху условията за издаване на лиценз за притежание и търговия с прекурсори за създаване на експлозиви. Това ще сложи край на практиката опасни вещества да се купуват само с лична карта.

Онлайн търговците пък ще трябва да подават информация за подозрителни заявки за вещества и химикали, които може да бъдат използвани за създаването на самоделни взривни устройства.

Авторите на нормативния проект уверяват, че новите правила няма да засегнат бизнеси и производства, които използват в работата си тези вещества.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега