Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европарламентът призова ЕК да обмисли спиране на фондовете за България

Европарламентът призова ЕК да обмисли спиране на фондовете за България

Европарламентът призова Европейската комисия "сериозно да разгледа въпроса" дали да не бъдат спрени европейските фондове за България, съобщават информационните агенции. Препоръката е част от доклада на бюджетната комисия за 2012 година.

Европарламентът призоваЕвропейската комисия "сериозно да разгледа въпроса" дали да не бъдатспрени европейските фондове за България, съобщават информационните агенции.Препоръката е част от доклада на бюджетната комисия за 2012 година.

В т. 296 от доклада под заглавието "Липса на напредък вБългария" пише, че в последния доклад на ЕК по механизма за сътрудничествои проверка комисията отчита "липсата на напредък (. . . ), продължаващотосилно разпространение на корупцията и наблюдаваното в страната принципнозатруднение за разпределяне на отговорности и поправяне на грешки".

Препоръката бе приета отКомисията, въпреки предложението на българския евродепутат Ивайло Калфин тя даотпадне. Координаторът на Групата на ЕНП в Комисията по бюджетен контролИнгеборг Гресле коментира, че "ако няма реформи и няма напредък, евъзможно да се стигне до спиране на европейските фондове".

Засега обаче препоръката нямазаконодателна стойност, уточнява председателят на ЕП Мартин Шулц. Тепървавъпросът ще се разглежда детайлно от членовете на Комисията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега