Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейците получават нови права за интернет и телефоните

Европейците получават нови права за интернет и телефоните

От днес европейските граждани имат нови права и услуги по отношение на телефоните, мобилните връзки и интернет, след като изтече срока за прилагане на новите правила на Европейския съюз в областта на далекосъобщенията за осигуряване на по-конкурентен телекомуникационен сектор и по-добри услуги за клиентите, съобщи БНР.

От днес европейските граждани имат нови права и услуги по отношение на телефоните, мобилните връзки и интернет, след като изтече срока за прилагане на новите правила на Европейския съюз в областта на далекосъобщенията за осигуряване на по-конкурентен телекомуникационен сектор и по-добри услуги за клиентите,  съобщи БНР. Сред тях са правото на клиентите да сменят далекосъобщителния оператор за един ден, без да сменят телефонния си номер, правото на повече яснота при услугите и по-добрата защита на личните данни.

Новите правила осигуряват максимален срок от 2 години за първоначалните договори и задължително изискване операторите да предлагат едногодишни договори. Това ще позволи по-лесно прехвърляне към друг оператор, ако той има по-изгодни условия. Потребителските договори ще трябва да дават информация за минималните равнища на качество на услугите.

На интернет абонатите трябва да се предоставя информация за техниките за управление на трафика и влиянието им върху качеството на услугата, както и за всички ограничения. Договорите трябва да съдържат и подробна информация за компенсациите в случай, че качеството на услугата не отговаря на минималните равнища. Предвижда се по-добра защита на личния живот и безопасност в онлайн пространството, по-добра защита срещу нарушаване сигурността на личните данни и срещу нежеланите електронни съобщения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега