Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Европейците все пак ще купуват свободно български земи

Европейците все пак ще купуват свободно български земи

От 1 януари 2014 година се очаква да падне забраната за придобиване на собственост върху българска земя от страна на граждани на държавите-членки на Европейския съюз. По силата на договора за присъединяване на България към съюза, чужденците ще могат да купуват земя у нас още в началото на следващата година, което обезмисля приетото от парламента решение за удължаване на мораториума върху продажбата на имоти на чужди граждани. Очаква се през януари Конституционният съд да отмени решението като неконституционно.

От 1 януари 2014година се очаква да падне забраната за придобиване на собственост върху българска земя отстрана на граждани на държавите-членки на Европейския съюз. По силата надоговора за присъединяване на България към съюза, чужденците ще могат дакупуват земя у нас още в началото на следващата година, което обезмисля приетото от парламента решение за удължаване намораториума върху продажбата на имоти на чужди граждани. Очаква се през януариКонституционният съд да отмени решението като неконституционно.

Допитване на в-к „Преса“до юристи-конституционалисти показа, че договорът, който имаме с ЕС низадължава да дадем право на гражданите на страните-членки да придобиват собственоствърху български земи. Вероятно, приетият удължен срок на ограничението ще бъдепроменен още в началото на новата година. Текстовете към него са вече готови,но е имало забавяне поради неяснота в това как да се ориентират нормите и къмфизическите, и към юридическите лица. Новите наредби обаче щели да направяткупуването на земя по-трудно.

Припомняме ви, черешението за удължаване срока на ограничението до 2020 г. бе прието презоктомври. Предложението внесоха от ПГ на „Атака“. Депутатите на ГЕРБ и част оттези на БСП подкрепиха новия срок, докато ДПС се обяви напълно против.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега